1580 bomen en struiken voor biodiverse bosranden in Wuustwezel

Een bosgroepmedewerker toont het plantsoen voor de Wuustwezelse bosranden

WUUSTWEZEL – Bosgroep Antwerpse Gordel en de gemeente Wuustwezel slaan de handen in elkaar voor betere bosranden. Bewoners van woonzones met een bosrijk karakter konden plantsoen aankopen tegen een verminderd tarief. Het woonbos krijgt zo een mooie ecologische meerwaarde. Gevarieerde bosranden werken namelijk als een natuurlijke buffer en helpen het bos beschermen tegen de gevolgen van de klimaatverandering.

De verschillende bloemen en bessen die aan de struiken in de bosrand komen, vormen een feestmaal voor vogels, vlinders en bijen. Binnenkort krijgen 1580 boompjes en struiken zoals haagbeuk, liguster, kruipwilg, meidoorn, hondsroos en vlier een nieuw plaatsje bij 16 families aan de rand van hun bos.

Pieter Cools, schepen in Wuustwezel: “Als lokaal bestuur zijn we blij dat de (bos)eigenaars in onze woonbossen bosplantsoen kunnen kopen aan een voordelig tarief. We zijn dan ook overtuigd dat het plantsoen een ecologische meerwaarde heeft voor deze zone. Daarom ondersteunen we graag deze actie van de Antwerpse Bosgroep. Hopelijk volgen er in de toekomst nog vele acties en aanplantingen.”
Jan De Haes, gedeputeerde voor Milieu en Natuur verklaart de provinciale ondersteuning: “Via de bosrandactie ondersteunen we boseigenaars ook financieel bij het beheer van hun bos. We dragen bij aan de biodiversiteit en creëren waardevolle verbindingen in het landschap. Vooral waar bosranden aansluiten op andere boscomplexen, dreven of houtkanten, vormen ze echte corridors in het landschap. Een wandel- of fietsnetwerk voor soorten als het ware. Het behouden en versterken van deze netwerken is één van onze prioritaire doelstellingen op vlak van milieu- en natuurbeleid.”

Meer info op www.bosgroep.be

foto: copyright Bosgroep

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder