14 jarig toptalent uit Putte behaalde 3 Nationale Kampioenstitels in één seizoen

De 14 jarige Kirsten Nuyes wonende in het Brabantse Putte, behaalde dit jaar 3 Nationale Kampioens titels op drie verschillende disciplines.
Het jonge talent gecoacht door niemand minder dan Toptrainer Marc Herremans,  ex triatleet uit Wuustwezel lijkt haar trainer achter op te gaan om de triathlon sport extra in de kijker te zetten. Op 20 mei 2012 werd ze in Weert Nederlands Kampioene triathlon bij de Jeugd. Op 26 augustus Nederlands jeugdKampioen open Off road triatlon(mountainbike) te Vlaardingen.  Op 30 september Nederlands jeugd Kampioen Duathlon te Tilburg, tevens heeft ze op 1September nog een 8é plaats behaald op het EK  jeugd  in Spanje.
Dat we het hier hebben over een talent in wording daar hoeven we niet meer aan te twijfelen. Omdat Kirsten over twee nationaliteiten beschikt kan ze zowel in België en Nederland deelnemen aan de wedstrijden tot haar 18 e verjaardag.
Kirsten begon haar sportcarrière bij zwemclub Zik Kapellen en atletiekclub ACCS  in Stabroek, ook bij atletiek club KAPE Kapellen  behaalde ze prachtige resultaten die zowel BK en PK titels. Ook op de jaarlijkse Putse kermis loop, won ze de 5 km  op  11 en 12 jarige leeftijd door als eerste dame over de streep te gaan. Intussen is ze geselecteerd om in Sitttard deel te nemen aan de opleiding selectie voor de Olympische afstand triathlon.
Dat we nog veel van haar gaan horen spreekt natuurlijk voor zichzelf, Kirsten heeft ook een eigen website www.kirstennuyes.com waarop je al haar prestaties van het afgelopen jaar kunt bezien.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *