Zaterdagmiddag toch nog drukte op tuin- en vijvermarkt in Berendrecht



BERENDRECHT – In het domein van de Predikherenhoeve, bij de bomenbank aan het Booswegske in Berendrecht, waren vanaf zaterdag heel wat stands aanwezig op de tuin- en vijvermarkt. Die was opgesteld door Philippe Van Iersel en zijn medewerkers en werd vrijdagavond geopend door districtsburgemeester Marcel Bartholomueessen.

Door het minder goede weer was de belangstelling zaterdagmorgen heel mager. In de namiddag echter, toen de zon doorbrak, kwam meer volk opdagen. Het decor was goed gevuld met allerlei tentjes en stands vol bloemen, planten, workshops met kruiden, natuurproducten, duurzame installaties, vissen, vijverplanten en ‘ouderwetse’ dingen. 
Blikvangers
Blikvangers in dat verband waren ongetwijfeld de stands met houten tonnen, vaten, kruiwagens, hondenkarren en ander ambachtelijk gerief. Kunst was te zien in de feesttent, met schilderijen, tulpen, tuinbeeldjes en kleine werkjes, meestal aangebracht door Blidscap.  Voorzitter Erik Stalmans was trouwens, naast sprekers als burgemeester   Bartholomeeussen en schepen Rul, bij de opening aanwezig om zijn lof uit te spreken over de organisatie van dit groene natuurfeest.  
Zondag: hoogdag
Dit feest gaat zondag 10 juni verder met onder meer een internationale garnalen- en kreeftenhappening, een roofvogelsshow, een ballonwedstrijd en de aanwezigheid van een koidokter.
Er worden fietsen verhuurd, orkesten treden op, het waterzuiveringsstation is open, een frietkraam versterkt de inwendige mens en een antieke ijskar biedt ijsjes uit het vuistje aan. 
Tuinen en vijvers
Intussen zijn zaterdag  bij meer dan 20 particulieren in Zandvliet en Berendrecht, de tuinen en vijvers opengesteld. Grote blikvanger is ongetwijfeld de vijver met de vissen die boven het water zwemmen en waarover wij elders in deze website uitvoerig  berichten.
Maar ook de andere tuinen en vijvers zijn de moeite waard. De meeste deelnemers verwelkomen de bezoekers trouwens met een drankje of zelfs met een hapje. In de burentuin in Berendrecht, waar dertig percelen al flink wat groenten, kruiden en planten bieden, worden onder een tent verse soep en ‘hapjes Kroemme riek’ aangeboden. Van de honger hoef  je tijdens het weekend in het Polderdistrict niet te sterven. En van de dorst ook niet.(sdl)      
info: www.opentuinenvijverweekend.be.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder