12de Kermisloop Putte-Grens komt er weer aan


Maandagavond 16 oktober is de kermis in Putte weer het decorum van de inmiddels traditionele Kermisloop. Na de succeseditie van vorig jaar, met ruim 1.600 lopers aan de start en 350 kinderen vooraf, was stoppen met deze organisatie natuurlijk geen optie.
Het evenement is na al die jaren uitgegroeid tot een feestavond voor lopers uit de verre omgeving. Net zoals bij de Sluitingsprijs gaan sport en plezier hier nauw samen. Jong en oud kunnen hun sportieve lusten weer botvieren op het 2,5 km lange parcours door het centrum ( met kermisattracties) van Belgisch en Nederlands Putte. De afstanden zijn 5 en 10 km; de kleintjes doen 600 of 1200 meter. Ook dit jaar zal het parcours buiten de kermis weer omgeven worden met alle soorten van muziek (disco, doedelzakken en trommelaren).
De avond begint met de kidsrun. De allerkleinsten ( t/m 8 jaar) om 18.30 voor hun 600 meter. Het parcours is simpel: eerst tot de kerk in Nederlands Putte, draaien en naar de kerk in Belgisch Putte, draaien en weer terug naar de grens. De iets grotere (van 9 t/m 12 jaar) lopen natuurlijk iets meer, zij lopen een gedeelte van het ‘echte parcours’. Beide groepen krijgen 2 voorlopers zodat vooral in de eerste 350 meter het ‘tempo gedrukt’ kan worden, dit ter voorkoming van valpartijen in het gedrang.
De eerste loop – de 5 km (2 ronden) – start om 19.10 uur en wordt aanzien als een jogging. Om 19.50 zal de 10 km (4 ronden) worden afgeschoten voor 4 ronden en bij deze wedstrijd gelden 4 categorieen: uiteraard mannen / vrouwen. Bij de mannen ligt de splitsing senior/master bij 40 jaar, terwijl bij deze vrouwen deze splitsing ligt op 35 jaar. Alle winnaars en de nrs. 2 en 3 ontvangen naast een kleine geldprijs ook de originele Putse Janhagel. De overall winnaar van de 10 km krijgt bovendien een uniek cadeau: een taart met daarop zijn finishfoto. Voor alle deelnemers ligt er ook nu weer een T-shirt klaar.Na de prijsuitreiking wordt via een aanwezigheidstombola nog een gratis reis t.w.v. 450 euro verloot.
De eerste hulp wordt dit jaar ook weer in handen gelegd van het professionele Event Medical Team (ervaring met de grote Belgische zomerfestivals), dat 10-man sterk aanwezig gaat zijn. Eigen radio-net, AED’s en ziekenauto zijn standaard.
Inschrijven
Als U erbij wilt zijn kunt U voor verdere informatie of voorinschrijving terecht op www.kermisloop.be .Voor inschrijven kan nog tot 13 oktober via genoemde website maar wie nog voor 6 oktober inschrijft loop met z’n roepnaam op het borstnummer; daginschrijving is geopend op zondag tussen 10.00 en 16.00 uur op de Putse Kermis en uiteraard de maandagavond vanaf 16.30 uur in café Hollands Hof.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *