Fietsostrade Essen-Mechelen krijgt stilaan vorm

Provincie Antwerpen geeft infoavond over fietsostrade
In samenwerking met de gemeente Essen geeft de provincie Antwerpen een woordje uitleg over de geplande aanleg van de fietsostrade, die van Essen naar Mechelen zal lopen. Komende donderdag 2 februari 2012 zijn alle Essenaren welkom op dit infomoment in zaal ‘t Gildenhuys.
Fietsen van Essen tot in Mechelen
Twee heuse ‘fietssnelwegen’ of fietsostrades zullen twaalf gemeenten verbinden vanaf het noorden tot in het zuiden van de provincie. Een eerste loopt van Essen tot Antwerpen langs spoorlijn 12. Een tweede van Antwerpen tot Mechelen langs spoorlijn 25/27.
Geïnteresseerde inwoners van Essen kunnen tijdens de infoavond plannen inkijken en te weten komen welke werken er op til zijn. Sommige privégronden moeten plaats maken voor het nieuwe fietspad. De eigenaren van die gronden werden persoonlijk uitgenodigd voor de informatieavond.
Hoever staan de werken?
Het is een terechte en veel gestelde vraag. Sommige delen van de fietsostrades zijn al gerealiseerd. De provincie zal de andere stukken in de komende jaren aanleggen. Op sommige plaatsen zijn er al werken bezig, bijvoorbeeld tussen het station Heide in Kalmthout en de Kalmthoutsesteenweg in Kapellen. Op  www.provant.be/fietsostrades vind je een kaart waarop staat aangeduid waar je al kunt fietsen.
Praktisch:
Wanneer?    Donderdag 2 februari 2012 om 20.00 uur
Waar?     Zaal ‘t Gildenhuys, Stationsstraat 57-59, 2910 Essen

Meer info?
Katrijn Vercammen (provincie Antwerpen), communicatieconsulent Steunpunt Fiets
katrijn.vercammen@admin.provant.be – 03 240 66 25

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *