100ste nummer ‘Heide vertelt’ is uit

KALMTHOUT – HEIDE – Op zondag 28 november verscheen het 100ste nummer van ‘Heide vertelt’. ‘Heide vertelt ‘is een digitaal krantje dat op zondagmorgen verschijnt en verstuurd wordt naar een 550 tal mailadressen. Het is een initiatief van BIN Withoefse Heide om in deze corona-tijden de mensen wat leesgenot te bezorgen.

“Heide vertelt” duikt in de geschiedenis van Kalmthout, vertelt ook wel hedendaagse verhalen, brengt interviews met dorpsgenoten en volgt het nieuws in de gemeente. In het 100ste nummer komen de bewoners aan het woord, die een evaluatie brengen naar aanleiding van de 100 ste uitgave. Heide vertelt stopt nog niet en wil ook in deze vierde corona-golf lectuur blijven aanbieden

Hoe gaat het nu verder?

“Wel beste lezers, we doen zeker nog even verder, alvast tot 27maart, de dag dat het zomeruur opnieuw zijn intrede doet. Daar zijn twee goede redenen voor: 1) verschillende correspondenten beloofden ons de komende weken interessante teksten te bezorgen; 2) spijtig genoeg worden we weer in een mindere periode gedumpt, de corona is nog niet voorbij. Het was ons opzet in maart 2020, toen het krantje het levenslicht zag, om mensen het wat aangenamer te maken tijdens de corona-periode. Niemand had toen een vermoeden dat het zo lang zou duren. Daarom heb ik het besluit genomen nog even op een zelfde frequentie verder te gaan, alvast tot de lentemaand” aldus Louis van den Buijs – Redactie Heide vertelt

Oproep

“Heb je een verhaal, ook al is je pen niet altijd je beste wapen, bezorg het mij. Wij maken er zeker een mooi verhaal van. Ook foto’s kunnen waardevol zijn voor de toekomst, ongetwijfeld liggen dergelijke exemplaren nog netjes opgeborgen in de ene of andere schuif wachtende op wat de erfgenamen er later mee gaan doen.
Bezorg ze mij, wij scannen ze in en bezorgen ze jou terug. Ook als je iets te vieren hebt, al is het in familieverband, bezorg ons de nodige informatie en wij doen er iets mee!”, roept Louis op.

Wil je het krantje ook in je mailbox ontvangen stuur dan een mailtje naar vandenbuijslouis@gmail.com


Heide vertelt” is een tijdelijke uitgave, gestart als BIN-initiatief tijdens de corona-periode. Verschijnt wekelijks digitaal op zondagmorgen.
Redactie: Louis van den Buijs, Heidestatiestraat58/bus1, 2920 Kalmthout. (0477/22.24.81). Eerder verschenen krantjes zijn te raadplegen via de website www.binkalmthout.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder