10 Jaar Lissa Lewis: een jubileum om nooit te vergeten

KAPELLEN – Afgelopen zondag 23 juni 2024 vierde Lissa Lewis haar tienjarig jubileum in een uitverkochte Lux in Kapellen. Het publiek werd getrakteerd op een spectaculaire show, ondersteund door een vijfkoppig orkest, twee backings en twee dansers.

De Start van een Droom
Lissa’s muzikale reis begon al op jonge leeftijd. Haar ouders, Chris en Frank van de Melando’s, namen haar vaak mee naar hun eigen optredens. Daar proefde Lissa van de sfeer op het podium en de glitter en glamour van de prachtige kostuums. Deze ervaringen wakkerden haar droom aan om zangeres te worden.

Een sterrenparade in het publiek
Het jubileumconcert trok een indrukwekkende gastenlijst, met onder andere Jacky Lafon, Margriet en Celien Hermans, Luc Caals, Sam Verhoeven,Peter De Smet (Lissa’s muziekleraar), Yannick Fonderie (muziekproducent en schrijver), Anke Goergen (radio-dj, presentatrice en zangeres), Maarten Cox (zanger),PC Brown, Ellis & Doran, Sven De Gendt, Ingrii e.v.a.

Een breed repertoire
Lissa bracht een verrassend breed repertoire ten gehore, variërend van oude klassiekers tot moderne hits. Ze noemt zichzelf een “oude ziel”en zong nummers van o.a.The Carpenters, Rob De Nijs, Wim Sonneveld en Ann Christy. Rob De Nijs was extra bijzonder, omdat Lissa in 2017 samen met hem de single ‘De wereld draait door’ uitbracht. Ook een echte toffe Disco medley ontbrak hier niet en zette de ganse zaal in vuur en vlam.

Uit de comfortzone
Op aandringen van haar moeder en manager Chris, waagde Lissa zich aan modernere nummers. Ze zong haar versie van Dua Lipa’s ‘Levitating’, waarbij ze choreografisch werd ondersteund door zes getalenteerde danseresjes van Dance NRG.

Hoogtepunten van de show
Een van de hoogtepunten van de middag was Lissa’s driestemmige a capella uitvoering van Queen’s ‘Bohemian Rhapsody’, samen met haar twee backings, Nadia en Danielle. Dit was een uitdaging waar ze zich vooraf onzeker over voelde, maar door deze uitvoering bewees ze opnieuw haar veelzijdigheid en dat ze een zeer straffe zangeres is.

Persoonlijke verhalen
Doorheen het concert deelde Lissa persoonlijke verhalen met haar fans. Ze vertelde over haar man, haar ouders, haar drie grootouders die ze nog heeft maar ook over Constant Van Hoof, haar grootvader die ze nooit heeft gekend. Ze bracht het emotionele lied ‘Vader van mijn moeder’, geschreven door haar moeder Chris Van Hoof.  Een lied wat de zaal heel diep raakte.

Thema’s en eigen nummers
Het concert was opgedeeld in verschillende momenten die Lissa’s tienjarige carrière en persoonlijke verhalen weerspiegelden. Ze zong natuurlijk ook verschillende eigen nummers zoals haar nieuwste single ‘Vleugels gespreid’, Het lijkt wel zomer en  ‘Jij laat me vrij’ (over de vrijheid die haar man Niels haar geeft in haar carrière).  Het allerlaatste lied ‘ Mijn allergrootste fans’  droeg ze op aan haar beide ouders omdat ze zeer dankbaarheid is voor de onvoorwaardelijke steun en goede raad die ze van hen heeft gekregen en nog steeds krijgt.

Het optreden eindigde met een emotionele knuffel van haar vader Frank op het podium.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

  1. Het was een super concert. Zo blij dat ik dit van op de eerste rij heb kunnen meemaken. Lissa was echt geweldig. Op naar nog vele tientallen jaren meer in haar carrière.
    Dikke proficiat Lissa 😘😘.

    Voor de redactie : super artikel alleen schuilt er een foutje in, het was 23 juni ipv 23 juli 😉👍🏻

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *