10 000ste UiTPAS-houder Van Polder tot Kempen wint ballonvaart

schepen voor cultuur Silke Lathouwers, winnares Lacey Meeusen, burgemeester Lukas Jacobs
en UiTPAS-coördinator Charlotte Brouwers.

KALMTHOUT – Op 29 april ging de 10 000ste UiTPAS in de regio Van Polder tot Kempen de deur uit. En dat zal de kersverse pashouder geweten hebben: Lacey Meeusen uit Kalmthout wint zomaar even een ballonvaart voor twee personen. “Het was een grote verrassing toen ik werd opgebeld”, zegt Lacey. “Samen met mijn oma ga ik er heel erg van genieten. Zij is de enige die mee durft te gaan.”

Kalmthout behoort tot de UiTPAS regio Van Polder tot Kempen, samen met de gemeenten Brasschaat, Brecht, Essen, Schilde, Schoten, Stabroek, Wijnegem en Wuustwezel. Op woensdag 8 mei overhandigde Kalmthouts burgemeester Lukas Jacobs de prijs aan het 10 000ste UiTPAS -lid in die regio. “De UiTPAS is een goed instrument om inwoners van onze regio naar vrijetijdsactiviteiten te lokken”, weet burgemeester Jacobs. “Want net dat regionaal aanbod is een troef. In de regio heeft gemiddeld 6% van de inwoners al een UiTPAS.”

“Ik kocht de UiTPAS vooral voor dat regionaal aanbod”, geeft Lacey mee. “Ik wilde leuke creatieve dingen kunnen doen en fijne workshops meepikken. Door het gebundelde aanbod op de website van de UiTPAS, vind je makkelijk wat je interesseert.”

UiTPAS stimuleert vrijetijdsactiviteiten
“De UiTPAS is een spaar- en voordeelkaart voor vrijetijdsactiviteiten”, zegt Charlotte Brouwers. Zij is regionale coördinator van de UiTPAS van Polder tot Kempen. “Met de pas spaar je punten op elke UiTPAS-activiteit in Vlaanderen of wanneer je langsgaat bij bv. de Bib. Je gespaarde punten kan je omruilen voor interessante voordelen in de meer dan 130 UiTPAS-gemeentes in Vlaanderen.”

“In Kalmthout kan je je punten bv. omruilen voor een doosje pralines, een consumptie in het lokaal dienstencentrum en binnenkort ook voor tickets voor voorstellingen van Club Kalmthout”, vult Silke Lathouwers, schepen voor cultuur, aan. “Maar als pashouder van de regio Van Polder tot Kempen kan je bv. ook in Gent je punten inruilen voor een gratis museumbezoek. Sinds de opstart eind 2021 zijn er in onze regio al zo’n 9000 voordelen omgeruild.”

Kansentarief om iedereen te bereiken
“Als je het financieel moeilijk hebt en bv. verhoogde tegemoetkoming hebt, kan je een UiTPAS met kansentarief kopen”, vertelt Charlotte. “Daarmee krijgen inwoners automatisch korting als ze deelnemen aan activiteiten in de regio Van Polder tot Kempen. Er zijn ondertussen ook al heel wat verenigingen in de regio UiTPAS-partner geworden. Zo krijgt bv. iedereen met een UiTPAS met kansentarief bij alle voetbalverenigingen in Kalmthout 80% korting op het lidgeld.”

Info: https://vanpoldertotkempen.be/

foto: ‘UiTPAS Van Polder tot Kempen’.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *