Zwaar verkeersongeval aan Leugenberg eist 1 dode en verschillende gewonden

Zaterdagmiddag rond 12.30 uur gebeurde aan de Leugenberg een verkeersongeval waarbij een auto op verschillende plaatsen personen en voertuigen aanreed. Er viel 1 dode te betreuren en meerdere gewonden. De veroorzaker van de ravage is een bestuurster, zij kreeg tijdens het  rijden een epilepsie-aanval. De bestuurster begon te zwalpen en op het einde van de brug raakte ze een fietsster. De vrouw raakte lichtgewond. Enkele honderden meters verder, raakte de vrouw met haar auto nog eens twee mountainbikers. Eén van hen overleed ter plaatse. Nog verderop, ter hoogte van de Antwerpsesteenweg kwam de de wagen  in botsing met een ziekenwagen en een BMW. In de ziekenwagen zaten drie ambulanciers. Ze raakten alledrie lichtgewond.
De chauffeur van de BMW zat gekneld en moest bevrijd worden uit zijn wagen. Hij werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn toestand is stabiel. De cel verkeersongevallen van Lokale Politie Antwerpen onderzoekt de juiste omstandigheden van het complexe ongeval. Gespecialiseerde politiemensen van slachtofferzorg kwamen ook ter plaatse om de verschillende slachtoffers en betrokkenen op te vangen. De bestuurster van het aanrijdend voertuig kwam er met lichte verwondingen vanaf.  Ze werd overgebracht naar het politiekantoor voor verhoor. Volgens sommige kranten zou de overleden mounain biker afkomstig zijn van Schoonbroek.  Eén van de licht gewonden zou in Stabroek of Hoevenen wonen.
‘ s Avonds bevestigde het parket van Antwerpen dat het rijbewijs van de vrouw die het verkeersongeval veroorzaakte, werd ingetrokken en dit voor 14 dagen. “Er zijn voorlopig geen aanwijzigingen dat de dame niet mocht rijden. Evenmin wijs iets er op dat ze onder invloed reed. Dit alles maakt onderwerp uit van verder onderzoek”, aldus Stephanie Chomé van het parket.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *