Zorgt De Kapelse Sprint alsnog voor ‘vuurwerk’ tijdens Kapellen Kermis?

Zaterdag 28 juli gaat op het Marktplein Kapellen Kermis van start. De laatste dag, dinsdag 31 juli, wordt traditioneel gekleurd door twee wielerwedstrijden. Sinds vorig jaar bekend als De Kapelse Sprint. Er wordt gekoerst op het gesloten parcours Hoevensebaan-Essenhoutstraat-Albertdreef.
Het deelnemersveld van deze koers is traditioneel vooral bij de dames elite indrukwekkend. Vuurwerk gegarandeerd dus! Met behalve rensters uit België en Nederland zijn ook Finland, Duitsland, Hongarije, Frankrijk en zelfs Nieuw Zeeland vertegenwoordigd. Dat internationale peloton neemt het op tegen de winnares van vorig jaar, Kelly Druyts, die haar eerste plaats komt verdedigen. Ook opvallend: het Healthmate Cyclelive Team uit Ekeren neemt met maar liefst 9 rensters deel.
De herenwedstrijd is sinds dit jaar een ‘1.18 OPEN’, dat betekent dat je de dag zelf een vergunning kan aanvragen en elke man die zich de nieuwe Tom Boonen waant, kan deelnemen. Je zal wel je tenen moeten uitkuisen, want Stabroeknaar Tom Goovaerts (winnaar 2017) tekent alvast present. Nieuw is ook dat deze wedstrijd behoort tot het overkoepelend klassement van de Driedaagse van het Noorden (met 2 wedstrijden in Brasschaat, Bethanie op 4 en 5 augustus).
Deelnemen
Renners (m/v) kunnen nog steeds inschrijven via wielrennen@kapellen.be (tot 31 juli, 12.00 uur) of de dag zelf ter plekke in café Volksvriend (Essenhoutstraat 103).
Programma
De heren starten hun 1.18 OPEN-wedstrijd ‘Grote Prijs Gemeentebestuur en Ereprijs René De Ren’ om 17.30 uur.
De dames elite rijden hun 1.15 A-wedstrijd ‘Grote Prijs Frans Van Lent’ vanaf 19.15 uur.
Telkens gaat het om 60 km of 30 rondjes van 2 km op het parcours Hoevensebaan-Albertdreef-Essenhoutstraat.
Premies
Naast de vele premies die renners en rensters onderweg kunnen sprokkelen, is er dit jaar ook weer een klassementspremie. Daarvoor wordt gesprint om het einde van de 5de, 10de, 15de, 20ste en 25ste ronde. Bij de heren ontvangt de eindwinnaar van deze klassementsspurten € 150, de tweede € 100 en de derde € 50. Bovendien is er een extra premie van € 400 voor het overkoepelend klassement met de wedstrijden in Brasschaat, Bethanie.
Bij de dames elite ontvangt de eindwinnaar van die klassementssprinten € 250, de tweede € 150 en de derde € 75
De podiumceremonie (Hoevensebaan 104) voor de heren vindt plaats tussen 18.30 en 19.00 uur. De huldiging voor de dames is op dezelfde plek tussen 20.30 en 21.00 uur met tegelijkertijd de eerder aangekondigde fietsverloting. Aansluitend vindt ook nog een tweede huldiging/prijsuitreiking en receptie plaats met sponsors en genodigden in zaal Verli (Hoevensebaan 98).
Omleiding verkeer
Tijdens De Kapelse Sprint wordt er gekoerst op volgend gesloten parcours: Hoevensebaan-Albertdreef-Essenhoutstraat.
Daarom gelden op dinsdag 31 juli 2018 van 15.30 tot 22.00 uur volgende verkeersmaatregelen:
Hoevensebaan, Albertdreef en Essenhoutstraat zijn volledig verkeersvrij. Het is in bovenvermelde periode voor bewoners van de genoemde straten niet mogelijk om hun woning per voertuig te bereiken. Parkeren is ook niet toegelaten in die straten. De lokale politie Noord vraagt om, wanneer je je voertuig nodig hebt, voor het vernoemde beginuur buiten de zones te plaatsen.
De Oblatenlaan, de Sterrelaan en de Zandstraat zijn onbereikbaar omdat ze ‘binnen’ het parcours van de wielerwedstrijden liggen.
In de Bergstraat, Biartlei, Binnenweg, Dorpsplein, René De Pauwstraat, Kerkstraat, Sevenhanslei en het laatste stukje Streepstraat is tijdelijk verkeer in beide rijrichtingen toegelaten.
Parkings Bruggeske en Watertoren blijven bereikbaar, maar enkel via de Dorpsstraat-Kerkstraat.
Bij onvoorziene omstandigheden kan j te allen tijde de politiemensen aanspreken die ter plekke toezicht houden. Weet ook dat de hulpdiensten bij hoogdringendheid wél altijd toegang krijgen tot het parcours.
Tussen 14.30 tot 22.00 uur is de route van buslijn 720 aangepast.
Niet-bediende haltes: Kapellen Dorp, Sevenhanslei, Albertdreef, Streepstraat
Tijdelijke haltes: in Streepstraat, In Biartlei (richting Hoevenen – Antwerpen)

 

 

 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *