Zorgparkeren als ondersteuning voor medisch verzorgend personeel

KAPELLEN/STABROEK – Goed nieuws voor de medisch verzorgenden met een RIZIV nummer. Zowel in de gemeente Kapellen als in Stabroek kunnen ze voortaan gebruik maken van zorgparkeren. Voor elke garage, of andere plaats, waarop een zorgsticker hangt kunnen ze maximaal 45 minuten parkeren zonder in overtreding te zijn. De zorgsticker is gratis aan te vragen bij het gemeentebestuur.

Zorgverstrekkers vinden niet altijd een parkeerplaats dichtbij de woning van hun patiënt, waardoor tijd voor verzorging verloren gaat naar het zoeken van een parkeerplaats. Daarom startte de gemeente Kapellen en Stabroek met het systeem van zorgparkeren. Het noodzakelijke politiereglement is door de politiezone Noord goedgekeurd. Inwoners kunnen hun parkeerplaats voor de oprit of garagepoort ter beschikking stellen van zorgverstrekkers. Om dat aan te duiden kan elke inwoner bij de gemeente een sticker zorgparkeren aanvragen. De eerste zorgsticker van de politiezone Noord werd aangebracht tegen de garagepoort van de familie Gorremans in de Koerspleindreef 54 in Kapellen. De Kapelse schepenen Ria Van Oncen (Open Vld) en haar collega Koen Helsen (Open Vld) kleefden de sticker tegen hun garagepoort zodat zorgverstrekkers voortaan voor hun garage kunnen parkeren.

Gebruikerskaart
Het initiatief kwam er na een vraag vanuit de medisch verzorgden zegt mobiliteitsschepen schepen Koen Helsen. “Die kampen geregeld met parkeerproblemen als ze patiënten thuis gaan verzorgen. Vooral in het centrum en in straten met beurtelings parkeren is er een probleem. Meestal duren de huisbezoeken maximaal een half uurtje. Gewoon parkeren voor de dichtstbijzijnde garagepoort is een verkeersovertreding maar parkeren voor een garagepoot waarop de sticker hangt is nu volkomen wettelijk. Meestal gaat het ook om buren van de patiënt. Bovendien zijn er verschillende woningen met een garage maar hebben de bewoners geen auto of wordt de garage voor iets anders gebruikt”.
De zorgsticker kan gratis afgehaald worden zegt schepen Ria Van Oncen. “Bewoners kunnen hiervoor terecht op het gemeentebestuur of de gemeentelijke website. Medisch verzorgend personeel moeten wel een gebruikerskaart in hun auto leggen met daarop alle gegevens. Deze kaart is eveneens gratis”.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *