Zomerse temperatuur lokt veel volk naar Dorpsdag te Stabroek

Het stralend najaarsweertje lokte zondag 25 september veel volk naar de Dorpsdag in Stabroek. Verenigingen, marktkramers en verkopers van tweedehandspullen stelden al vroeg hun kraampjes op en  spoedig doken de eerste koopjesjagers op. Omstreeks 11 uur werden per opbod door de gemeente Stabroek, achtergelaten fietsen verkocht.

De jaarmarkt Stabroek is dankzij de inspanningen van Stay Events, de lokale middenstand en de steun van het gemeentebestuur, uitgegroeid tot een vaste waarde in het dorpsgebeuren. En dat de Dorpsdag fel in trek is bewees de lange sliert verkoopstandjes die vanaf de Abtsdreef tot vooraan het Hoogeind stonden opgesteld. Verenigingen stelden hun werking voor of verkochten wat lekkers om de kas extra te spijzen.  De lokale middenstand stelde haar deuren open en enkele politieke partijen probeerden al kiezers voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar  te ronselen.  Natuurlijke mochten de talrijke eet- en drinkstandjes niet ontbreken. Kortom voor elk wat wils. Het jonge volk kon zich uitleven op de kermisattracties  die op het marktplein stonden opgesteld en een barbier scheerde vakkundig de baarden.  Voor een ritje met een kameel werd druk aangeschoven en oude ambachten konden dan weer op veel belangstelling rekenen.

Gans de dag was er animatie met optredens van diverse groepjes en  de zomerse temperaturen zorgden er voor dat de terrasjes volgestouwd  waren en de tapkranen rijkelijk vloeiden.

Weeral een geslaagde dorpsdag!


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *