ZomerKiK toont kunst in voormalige VW garage te Kalmthout

Ook de kunstenaars en ontwerpers hebben het de laatste maanden niet gemakkelijk gehad. Door Covid-19 werden hun projecten afgelast. KiK, Kunst in Kalmthout, biedt hen de mogelijkheid te exposeren vanuit de voormalige VW-garage Clissen te Kalmthout.

De vzw Kunstpresent pakt deze zomer uit met een pop-up expo store. Tot einde augustus bieden ze een platform aan kunstenaars, ontwerpers, makers… om hun werk tentoon te stellen en te koop aan te bieden.

Pop-up expo store
De laatste maanden zijn voor zeer veel kunstenaars en ontwerpers moeilijk geweest. Zij zagen hun geplande tentoonstellingen en kunstroutes afgelast worden, de verkooppunten werden gesloten.
Maar Covid-19 heeft hen strijdvaardig gemaakt: samen zetten ze hun schouders onder een kunstig initiatief. Wat is het? Een expo? Een pop-up store? Een conceptstore? Een combinatie van dit alles.
Tijdens de weekends tussen 10 juli en 30 augustus bieden ze een platform aan kunstenaars, ontwerpers, makers … om hun werk te koop aan te bieden. Een semi-vaste collectie wordt aangevuld met een wekelijks veranderende invulling. Je vindt er beelden, schilderijen, recyclagekunst, sieraden, fotokunst, verlichting, keramiek en allerlei decoratiestukken. Elke week verandert het aanbod, mis dit niet!

voormalige VW garage
Dat de voormalige VW-garage Clissen in de Dorpsstraat in Kalmthout leegs stond, was de plaatselijke kunstenaars niet ontgaan: veel licht, wat hun werken ten goede komt, veel ruimte, om aan de huidige maatregelen rond Covid-19 te voldoen en veel moed om er voor iedereen een leuke zomer van te maken. Door de steun van enkele plaatselijke handelaars creëren ze een gezellig terras. Hier kan je nagenieten met een goed glas, geschonken door Clover Gin. Uiteraard steeds de huidige Corona-maatregelen opvolgend.

Kunstpresent is met deze organisatie niet aan hun proefstuk toe. vzw Kunstpresent werd in 2013 opgericht om culturele initiatieven op te starten. Steeds vanuit het oogpunt om professionele kunstenaars uit de regio te ondersteunen. Ze zijn erkend als culturele organisatie door de cultuurdienst en cultuurraad van de gemeente Kalmthout. Ze organiseerden reeds 11 edities Decemberwinkel.


Adres: Voormalige garage Clissen – Dorpsstraat 48 – 2920 Kalmthout. Open van 10 juli t/m 30 augustus 2020, elke vrijdag 14-20 uur, elke zaterdag en zondag 10-18u
Alle info: www.facebook.com/KunstinKalmthout

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *