Zomerkamp Funatletiek in Kapellen

funatletiek
Van maandag 30 juni t.e.m. vrijdag 4 juli organiseerde atletiekclub KAPE in Kapellen het eerste van twee zomerkampen “Funatletiek” i.s.m. de gemeentelijke sportdienst van Kapellen. Monitoren Carmen, Jordy, Liesse en Reinout zorgden de ganse week voor een attractief (en vermoeiend) atletiekkamp voor de 41 deelnemers.
Na het succes van de zomerkampen “Funatletiek” én de vele ontgoochelde kinderen (en ouders) wegens “volzet” vorig jaar, had de atletiekclub besloten om dit jaar gedurende twee opeenvolgende weken een zomerkamp te organiseren. De stormloop voor de eerste week was zo groot dat dit kamp volzet was binnen de 15 minuten nà opening van de on-line inschrijvingen. Voor de tweede week – van maandag 7 juli tot vrijdag 11 juli – waren er nog enkele plaatsen vrij.
Op maandag 30 juni werd het startschot gegeven van deze jubileumeditie. Het was immers het 5de opeenvolgende jaar dat KAPE deze organisatie – in het ruime kader van de gemeentelijke sportkampen – op zich nam. 41 deelnemers en 4 monitoren gingen aan de slag voor een week vol sport en spel, met de nadruk op alle vormen van atletiek. Maar ook een spelletje hier en daar, een bezoek aan de speeltuin én een duik in het gemeentelijk zwembad op donderdag, vulden de diverse atletiektrainingen op en rond de atletiekpiste in het gemeentepark aan.
Monitoren Carmen, Jordy, Liesse en Reinout (enkele dagen vrijwillig bijgestaan door Bo) zorgden ervoor dat de deelnemers actief aan de slag bleven. En de weergoden waren de deelnemers erg goed gezind … het werd soms puffen en blazen tijdens de actieve momenten in de zon en uitpuffen en uitblazen in de schaduw. Het hele atletiekkamp werd afgewerkt in een aangenaam weertje om te sporten.
Op vrijdag 4 juli was het dan tijd voor het “examen”. Diverse atletiekproeven dienden afgelegd om het “diploma” van dit atletiekkamp te kunnen binnenhalen. De goede instructies en intensieve trainingen tijdens de week, hadden de 41 deelnemers echter perfect voorbereid op deze eindproeven. Zo ontvingen alle deelnemers – moe maar tevreden – hun diploma. Proficiat … en tot volgend jaar maar weer !
Meer info en een foto-album van dit zomerkamp, kan je vinden op de KAPE-website www.ackape.be.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder