Zitbank die je doet bewegen: de beweegbank

Schepen Annemie Plompen, senior Guy Buytaert, districtsburgemeester Koen Palinckx en directeur Zorgbedrijf Johan De Muynck testen de bank onder toeziend oog van schepen Mick De Maere.

EKEREN – De allereerste beweegbank voor senioren werd op 18 juli officieel in gebruik genomen in de prachtige tuin van Dienstencentrum De Nobele Donk aan de Prinshoeveweg. Het is het resultaat van een samenwerking tussen district Ekeren en Zorgbedrijf Antwerpen.

Districtsschepen Annemie Plompen, onder meer bevoegd voor senioren, schetste in haar welkomstwoord de korte voorgeschiedenis die leidde tot de plaatsing van de eerste beweegbank voor senioren in Antwerpen.  De noodzaak om een laagdrempelige manier voor sporten te vinden, liefst op openbaar domein, werd door senioren zelf aangekaart op een seniorendag.  Dat leidde uiteindelijk tot de installatie van de beweegbank door IPitup, een vzw uit Rotselaar die de bank leverde en instaat voor begeleiding. 

Schepen Annemie Plompen en senior Guy Buytaert knippen het lint

De locatie in de tuin van het Dienstencentrum is niet toevallig: het gaat om een publieke ruimte en er is sociale controle zodat vandalisme op die manier hopelijk te voorkomen is.  Bovendien kunnen zowel de residenten van het rusthuis als bewoners van de assistentiewoningen als thuiswonende senioren van de bank gebruik maken om meer te bewegen, hun conditie te onderhouden of voor meer evenwicht te zorgen. 

Miel Vanhaeverbeke van IPitup demonstreert.

Directeur Johan De Muynck van het Zorgbedrijf loofde de samenwerking met het district en beklemtoonde het feit dat het een toestel is voor de gemeenschap, voor iedereen bereikbaar en hopelijk blijvend in gebruik zal zijn.  Senior Guy Buytaert (78) nam alvast het voortouw en is op weg om een voorbeeld te zijn voor leeftijdsgenoten. (jdh)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder