Zilver en Brons op Belgisch Kampioenschap Atletiek

Jochem---BK-Cad-Sch-31.08.2014---800-m_2
Op het “Belgisch Kampioenschap Cadetten en Scholieren” in Oordegem, hadden de weergoden blijkbaar al besloten dat de zomeractiviteit atletiek op zijn einde liep. Toch kwamen 7 atleten van atletiekclub KAPE in 12 proeven aan de start. Met zilver voor Jochem Vermeulen (800 m) en brons voor Jordi Van den Eynden (110 m horden) werd deze tweedaagse afgesloten.
Op dag 1 was het allemaal “lopen” geblazen voor de atleten van KAPE. Jordi Van den Eynden verbeterde zijn besttijd op de 400 m horden met een flinke hap en plaatste zich met 57″17 voor de finale van zondag. Emma Van Laer had een abonnement genomen op de 4de plaats in haar reeksen, op de 100 m met 15″57 en op de 200 m met 26″67. Jeroen Gommers werd 5de in zijn reeks van de 100 m met een tijd van 11″83 en Jolien Denis verlegde haar interesse opnieuw naar de langste afstand. Op de 3000 m verbeterde zij haar persoonlijk record met een tijd van 11’16″20, goed voor de 11de plaats.
Op zondag,  dag 2, stonden de horden alweer lachend te wachten op Jordi Van den Eynden. Op de 110 m horden plaatste hij zich met een nieuwe recordtijd van 14″85 als 2de in zijn reeks voor de finale later op de dag. In deze finale kneep hij er met 14″78 nog enkele tienden af, opnieuw een verbetering van zijn beste tijd dus … maar vooral een 3de plaats en een bronzen medaille op dit Belgisch kampioenschap. En dan kreeg hij ook nog de finale van de 400 m horden voorgeschoteld … weliswaar een beetje lagere horden dan in zijn andere nummer, maar hier zorgt de afstand dan weer voor de “muur” waar je door moet. En dat deed Jordi helemaal niet slecht … hij werd 5de in de finale in een tijd van 55″83 en ook dat was een nieuw persoonlijk record.
Jeroen Gommers kwam de tweede dag aan de start van de 200 m. Met een tijd van 24″22 werd hij 6de in zijn reeks. Op de 800 m kwam het broederpaar Lander Vermeulen (bij de cadetten) en Jochem Vermeulen (bij de scholieren) voor twee baanrondes op de atletiekpiste. Lander werd met een persoonlijke besttijd van 2’08″11 4de in zijn reeks en Jochem kwam met 1’55″50 uit op een 2de plaats en mocht op het podium de zilveren medaille gaan ophalen.
Bij de cadetten-jongens combineerde Robbe Van Riel twee springnummers. Bij het verspringen zette hij zijn beste van dit jaar neer met 5 m 99 en een 7de plaats, bij het hoogspringen bleef hij met 1 m 76 1 centimeter onder zijn beste en werd hij 5de. Lander Vermeulen sloot de kampnummers in deze categorie af bij het speerwerpen met een worp van 38 m 49 en een 12de plaats.