Zevende kroon voor Marcel PaardekamBij de veteranen van de Zandvlietse gansrijders behaalde Marcel Paardekam zijn zevende koningskroon en wordt daardoor de te kloppen kandidaat bij het keizerrijden in Berendrecht .
De weergoden waren de gansrijders vandaag 10 februari gunstig gezind. In de loop van de voormiddag tijdens het uithalen van koning Marcel Paardekam op de Hoek kwam de zon zelfs te voorschijn. Deze zou de hele dag op post blijven. De maatschappij bezocht nadien de aangesloten herbergen. Na het middagmaal werd er op de Zandvlietse Botermarkt reeds om 14u30 gestart. Het was iets na 17 uur wanneer er onder de blote nek werd gereden. Dader was Stefan Sleymer.18 ruiters beten hun tanden stuk op de blote ganzennek en dan was het de beurt aan Marcel Paardekam. Met een geweldige greep wist hij zich rond twintig na vijf voor de zevende maal tot koning van de Veteranen te kronen en werd gekroond en kon de feestvreugde losbarsten.

De 54-jarige Marcel werkt bij BASF en was al koning in 1994, 2000, 2002, 2006, 2013, 2017 en wist dit jaar zijn titel te verlengen. In 1994 was Marcel Paardekam ook keizer.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *