Zege voor Nathan Van Hooydonck

Tweemaal op rij behaalde Nathan Van Hooydonck een tweede plaats. Vorige week in Essen moest hij in de laatste meters de duimen leggen tegen de snelle Nederlander Nico Honigh waarmee hij in de laatste rechte lijn voor de bloemen vocht. De zege kon dus niet lang uitblijven en die kwam er zondag in Strijpen-Zottegem. Een belangrijke wedstrijd voor nieuwelingen waarin niet minder dan 112 renners de start namen.
Het was een vrij lastige omloop waar van de 68 kilometers geen meter vlak was en waar de renners iedere ronde nog een strook kasseien voorgeschoteld kregen van 600 meter. Niet gemakkelijk dus. De zon was dit jaar voor het eerst van de partij en dat scheelt natuurlijk. Voor Nathan Van Hooydonck was het lang geleden dat hij kampioen Enzo Demasure nog gezien had. Hij koerst er graag mee en dat deden ze ook in Strijpen-Zottegem. Beide renners namen het initiatief en maakten er een harde koers van. Op een bepaald moment konden ze met zes wegrijden uit de grote groep en een veilige voorsprong bijeen trappen. In de laatste ronde slaagde Nathan er nog in om zijn medevluchters te verschalken en alleen binnen te komen. De eerste palm is meteen binnen en hij voelt zich nu klaar om op 17 april een gooi te doen naar de zege van de 24ste Herman Vanspringel te Nieuwmoer.
Zijn neef Dante Van Hooydonck werd tiende in de wedstrijd voor nieuwelingen te Pommeroeul. Bij de beloften werd Jurgen van Trijp negende in de interclubwedstrijd te Mol-Sluis.

foto: Nathan Van Hooydonck won te Strijpen-Zottegem

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *