Zandvlietse kermis à volonté!

In Zandvliet kon en kan men nog steeds genieten van de kermis. Er zijn nu vijf dagen achter de kiezen en dit op 10, 11, 12, 16 en 17 juli. Maar er zijn er nog twee te gaan: 20 en 21 juli.

Op zondag 17 juli vertrokken er zo maar eventjes 245 deelnemers voor de 5de editie  van Zandvliet trail, wat toch als een succes mag gezien worden.

Eerst  was men van plan om de kermis ook te openen op 18 en 19 juli maar deze twee dagen zijn afgelast wegens de voorspelde hittegolf. Voor velen komt dit wel goed uit want de geldbeugels zijn niet meer zo goed gevuld.
De paardenmolen doet mij altijd terugdenken aan de tijd dat ikzelf nog een kleine ‘petotter’ was. Ik heb de flosj die in die bal zat eens getrokken door in dat autobusje op de achterbank te gaan staan en had die bal vastgenomen zodat de man van de paardenmolen niet meer aan zijn touw kon trekken. Resultaat: die man was kwaad en ik moest mijn flosj terug afgeven. Daarna kreeg ik nog een ferme klets tegen mijn oren van ons moeder.


Voor de jaren ’70 waren er veel die op de kermis hun eerste lief aan de haak sloegen. Maar nu heeft de jeugd zo veel meer om naartoe te gaan dat dit overal kan gebeuren. In alle geval is het in Zandvliet nog wel ‘efkes’ feesten als de beesten.

Fransooi

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.