Zandvliet Sport stelt project “Triple G” voor.

“Triple G” staat voor Gezonde Club, Gezonde doorstroming  van de jeugd, Gezelligheid.
Zandvliet Sport wil een club zijn waarin spelplezier, kwaliteitsvolle jeugdopleiding met toekomst in de club , en verankering in het district essentieel zijn.  Daarbij willen we een correcte besteding van de middelen tussen alle geledingen van de club.
Wat gaan we doen?
Een grondige herstructurering van het sportieve beleid. Hoe zal het er praktisch gaan uitzien ? De wettelijke vzw Zandvliet Sport blijft gewoon bestaan.
Onze seniors heren zullen gaan spelen onder een nieuwe naam, FC Zandvliet bij de KBVB; bijgevolg zal dit elftal starten in 4de provinciale.  Nadere details worden uitgewerkt in overleg met de bevoegde bondsinstanties.
Waarom?
– Op korte termijn is het de bedoeling om zeker een gezonde 3de provincialer te worden met een grote doorstroming vanuit onze jeugd en een goede mix tussen jonge en ervaren spelers uit de regio.
– We willen terug naar een club met grote verbondenheid tussen de club en de supporters.  Deze band willen wij versterken omdat we gezien hebben dat het aantal trouwe supporters terugloopt, ondanks onze prestaties in de hogere reeksen.
– Het sportief budget van onze jeugdwerking zal verhoogd worden om de kwaliteit en de kwantiteit te verbeteren.
– We zien de inkomsten dalen en merken ook dat de middelen die nodig zijn om in de hoogste reeksen te voetballen voor onze clubwerking niet langer haalbaar zijn: alle leden van onze club zijn even belangrijk en daarom zijn wij genoodzaakt om deze beslissing te nemen.
– Wij verwachten hogere kosten om te voldoen aan de administratieve en fiscale verplichtingen; in een recente informatie avond, ingericht door de KBVB en de Fiscale Administratie werden de clubs  op een zeer duidelijke en professionele wijze ingelicht over diverse aspecten van fiscaliteit en parafiscaliteit.  
Samengevat: We zijn een gezonde club en zullen dat  blijven, maar de afgelopen jaren waren financieel zwaar en deze trend moet gestopt worden.  Daardoor liepen we het gevaar dat onze focus teveel op het eerste elftal kwam te liggen, daar waar we als bestuur een verantwoordelijkheid  dragen tegenover de hele club én tov. de gemeenschap.
Wat met het huidige seizoen ?
Wij willen op een waardige manier blijven presteren in 1ste provinciale.  Onze engagementen tov. onze spelers, tot op vandaag, zullen we nakomen op een correcte wijze.   Echter, met het oog op de toekomst van de club willen we de middelen verstandig beheren, en zullen we voor de nog komende wedstrijden een nieuwe regeling voorstellen.
Communicatie
Wij beseffen ten volle dat dit een drastische verandering is, die vele vragen oproept.  Daarom mag dit bericht volop verspreid worden.  Spelers van het eerste elftal seniors, verantwoordelijken voor onze dameselftallen en jeugd, onze opleiders en andere belanghebbenden werden reeds ingelicht.  Mochten er toch nog onduidelijkheden zijn, dan willen we dit graag toelichten op een informatie-avond, welke gepland is in de Chalet van Zandvliet Sport op dinsdag 15 maart om 19u30.  Wij hopen ook op niet al te lange termijn ons nieuwe eerste elftal seniors voor te stellen.
Wij rekenen volop op begrip en steun van alle sponsors, spelers en sympathisanten.
Bestuur vzw Zandvliet Sport

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *