WZC Sint-Vincentius bijna klaar voor officiële opening

EKEREN – Toen in december 2016 de nieuwe vleugel van het WZC Sint-Vincentius langs Frans Lenaertsstraat en Molenaarstraat (fase 1) in gebruik werd genomen, kon de directie eind 2020 of begin 2021 vooropstellen als voltooiing van het hele project (fase 2).  Dat liep evenwel enigszins anders wegens problemen met de waterbemaling voor de grondwerken van het gedeelte langs de Dorpsstraat.  Maar aan elke lijdensweg kwam uiteindelijk toch een einde en dus zal in april de nieuwbouw langs die straat voltooid worden.  Er wordt nu nog volop gewerkt aan de binnenafwerking.

Uitbreiding
De nieuwe vleugel biedt plaats aan 20 moderne assistentiewoningen, een centrum voor dagverzorging en drie commerciële ruimtes die zullen ingenomen worden door Kruidvat (dat dus terugkeert), Gezinszorg Villers en Kinderopvang De Bijtjes (al actief in Merksem).  

De assistentiewoningen zijn bedoeld voor zowel actieve als voor zorgafhankelijke 65-plussers die zelfstandig kunnen wonen, ondersteund door een woonassistent en noodhulp.  Er worden bijkomende faciliteiten voorzien zoals warme maaltijden en ontspanning en de woningen zijn zowel voor koppels als voor alleenstaanden bestemd.

In het dagzorgcentrum zullen 9 plaatsen voorzien worden voor dagverzorging waar 65-plussers op weekdagen terecht kunnen voor gezelschap, begeleiding of zorg.  Bovendien krijgt het woonzorgcentrum er in de nieuwe vleugel ook nog 18 woongelegenheden bij en is er plaats voorzien voor een cafetaria met terras. Natuurlijk zal ook zorg besteed worden aan de aanleg van een mooie tuin, een voortzetting van de aloude traditie in Sint-Vincentius.  (jdh)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *