World Cleanup Day in Hoevenen

HOEVENEN – Op zaterdag 18 september 2021 is het weer zover, de 4de editie van de World Cleanup Day! Over heel de wereld komen vrijwilligers en partners samen om onze planeet te ontdoen van afval: stranden, rivieren, bossen en straten werden ijverig aangepakt. Een krachtige ‘groene golf’ van opruimacties waarbij miljoenen mensen werken aan één doel: een schone en gezonde planeet.

Ook de gemeente Stabroek zal weer deelnemen aan deze grootschalige opruimactie op zaterdag 18 september 2021. In de 1ste editie was er zowel een actie in Hoevenen als Stabroek/Putte. In de 2de editie lag de focus in Stabroek, nl. de Anti-tankgracht en het Elsenbos. De 3de editie was in het coronajaar, waardoor iedereen zelf op pad is gegaan over heel de gemeente. In deze 4de editie zal de focus liggen in Hoevenen.

Voor de opruimacties verzamelen we om 10 uur aan de gemeentelijke basisschool De Rekke (Eduard De Beukelaerlaan 2) en ruimen we daar de omgeving op. Daarna gaan we via de Akkerstraat naar de speeltuin te Kauwensteinlaan. Tot slot zetten we onze weg verder via de Akkerstraat naar het Recyclagepark waar we de omgeving grondig gaan opruimen. Eindpunt: parking gemeentelijk magazijn (Krekelberg 30) rond 13 uur.

Na de opruimactie verzamelen we ons allemaal op de parking van het gemeentelijk magazijn (Krekelberg 30), om al het afval te centraliseren en een foto te maken. Hier zal er aan de deelnemers een drankje aangeboden worden door de milieuraad en de compostmeesters.

Deelnemen is gratis. Benodigdheden: Eigen grijper mag gebruikt worden, maar het nodige materiaal zal ook aanwezig zijn.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *