Wolf in grenspark Kalmthoutse Heide

Er is een wolf waargenomen met camerabeelden in het grenspark Kalmthoutse Heide. Er werd ook een aangevreten ree-kadaver gevonden. Volgens het Agentschap Natuur en Bos is dit een nieuwe en nog niet eerder geïdentificeerde wolf. Vermoedelijk is de wolf de voorbije dagen vanuit Nederland afgezakt en de grens overgestoken.
Eerste inschatting is dat deze wolf minstens enkele dagen in de omgeving van Brabantse Wal (NL) / Grenspark Kalmthoutse Heide en de daarop aansluitend open gebieden verbleef. Om misverstanden uit te sluiten: de schapenslachtoffers die halfweg april op de Kalmthoutse heide vielen waren niet het werk van een wolf, maar van een hond.

Op dit moment weet het agentschap nog niet of de wolf een doortrekker is of van plan zich in de regio te vestigen. Natuur en Bos raadt uit voorzorg aan om ‘s nachts kleinvee veilig te stellen in een stal of achter een elektrische omheining. In de komende periode zal Natuur en Bos samen met het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek de regio verder monitoren en proberen uit te maken of de wolf een blijvertje wordt. Indien hij zich definitief vestigt is er kans dat Vlaanderen binnenkort een tweede wolventerritorium telt. 

Meer info over de wolf (inzake waarnemingen, preventiemaatregelen en schadeclaims) kan je terugvinden op de website van natuur en bos.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *