Wisselbeker ‘Martha Wijnants’ gaat naar Hoevense Gansrijders

Vrijdagavond 20 april streden naar jaarlijkse traditie de Stabroekse gansrijders tegen hun collega’s uit Hoevenen. Op een drassig veld aan de Blokwegvelden en met dreigende onweerslucht werd hard maar uiterst sportief gestreden. In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op en zag Stabroek een mooie kans verloren gaan toen de bal in een plas voor het Hoevense doel bleef steken, gaandeweg namen ook de kansen van Hoevenen toe en het was Gert Pauwels die voor Hoevenen de score kon openen (1-0). Met een stevige regenbui en een 1-0 stand ging men dan ook de rust in.

De tweede helft zorgde direct voor vuurwerk en Filip Verhoeven kon de aansluitingstreffer maken voor Stabroek (1-1), kort daarna kon Hoevenen opnieuw afstand nemen via een goal van Bert Verbist (2-1), waarna ook Bart De Jongh de Hoevense gansrijders opnieuw aan het juichen zette (3-1). Ondertussen werden de slidings alsmaar langer en langer en traden hier en daar de eerste sporen van vermoeidheid op. Plots kon Siebert Van Avermaet nog tegenscoren voor Stabroek (3-2) en hieruit putte Stabroek nog hoop, maar het was Hoevenaar Bert Verbist die Stabroek de nek omdeed met een tweede doelpunt en daarmee ook de einduitslag vastlegde 4-2.

Door deze overwinning verhuist de wisselbeker ‘Martha Wynants’ alvast voor 1 jaar naar Hoevenen en slaagde er tot heden nog geen van beide teams erin om drie jaar op rij te winnen. Sinds 2005 is deze wisselbeker in voege, maar al langer spelen de Hoevense en Stabroekse gansrijders hun jaarlijks partijtje voetbal.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *