Winnaars ballonwedstrijd kregen ballonluchtvaart!

KAPELLEN – Naar aanleiding van Kapellen-kermis organiseerde de gemeente voor de eerste keer een ballonwedstrijd. Hieraan  namen 141 personen deel. 21 kaartjes werden teruggestuurd.

De drie deelnemers van wie de ballon het verst zweefde kregen op woensdag 14 september hun superprijs, een ballonvlucht voor zes personen, overhandigd.

De ballon die het verst vloog was die van de 3 jarige Tijs de Swerts. Hij landde in Merchweiler (Saarland), zo’n 287,07 km van Kapellen. Tweede werd de zesjarige Lisse Cuypers. Haar ballon kwam  in Warem terecht. De derde prijs ging naar Maaike Vanhentenrijk, 6 jaar. Het kaartje van haar werd  ballon vanuit Lubbeke teruggestuurd. Aan de ballonwedstrijd mochten alle kinderen en jongeren tot 18 jaar deelnemen.

Aan twee teruggestuurde kaartjes was nog een leuke anekdote verbonden. Zo prijkte op het kaartje van Tijs een postzegel met de vermelding “ballonblume”.  Een andere kaartje was redelijk “afgeknabbeld”. Maar toch hadden de Duitse vinders het terug naar Kapellen gestuurd met de vermelding dat het kaartje vlak bij een windmolenpark werd gevonden. Of het nu een slag van de windmolen heeft gekregen of afgeknabbeld werd door een konijnen  is niet geweten!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *