Winkeldief betrapt in Ekeren maar hij verzet zich en gaat aan de haal

Dinsdag, rond 10 uur, zag de zaakvoerder van Delhaize, vestiging Kloosterstraat in Ekeren, een man die nogal zenuwachtig rondliep in de winkel. Hij nam enkele zaken uit de rekken en hij stak die zo onopvallend mogelijk weg in zijn zakken. Even later ging hij achter een stapel paletten staan. Toen hij kort nadien terug te voorschijn kwam en de getuige ging kijken achter de paletten vond ze daar lege verpakkingen van schoonheidsproducten, van een aansteker en van een luchtverfrisser.

De verdachte zette even later zijn lege winkelwagentje aan de kant en hij wilde de winkel verlaten zonder betalen. De zaakvoerster probeerde hem te beletten te vertrekken. De man verzette zich hevig en hij wrikte zich los. Hij liep naar buiten maar het slachtoffer, die bij de schermutseling lichtgewond was geraakt, bleef hem volgen. Wat verderop kwam ze twee politiemannen tegen. Ze deed haar relaas, maar intussen was de verdachte weggevlucht in het vlakbijgelegen struikgewas.
De politiemannen deden onmiddellijk nazicht. Ze konden tijdens hun zoektocht de verdachte uit de struiken plukken. De man (44 jaar) werd ter plekke gearresteerd. In zijn zakken werden enkele van de gestolen spullen teruggevonden, de rest van de buit had hij waarschijnlijk weggegooid toen hij ging lopen. Hij werd voor verder onderzoek overgebracht naar het politiekantoor.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *