Win vrijkaarten voor optreden Halva

KAPELLEN – KAS stapt de lente in met een bijzonder concert door Halva – Een muzikale verkenning bij KAS

Halva is het internationale ensemble waarmee Nicolaas Cottenie (viool) de raakpunten tussen traditionele Jiddische muziek en de omringende Oost-Europese culturen onderzoekt. Daarbij staan de invloeden uit Griekenland, Turkije, Hongarije, Roemenië en ook Westerse klassieke muziek centraal in zijn werk.Halva’s verrassende, originele en expressieve composities, gespeeld met grote virtuositeit, vormen een veelzijdig en aangrijpend concertprogramma.

De traditionele klank van de violen (Nicolaas Cottenie & Alina Bauer), klarinet en fluiten (Adrian Receanu) doen denken aan de poëtische schoonheid van de premoderne wereld en aan een tijd waarin de enige repetitieve klanken de trance-inducerende ritmes van reizende dansorkesten waren.

De melodieën worden gedragen door een minstens even meeslepende ritmesectie bestaande uit accordeon (Ira Shiran), cello (Eline Duerinck) en percussie (Robbe Kieckens).

Nicolaas Cottenie’s composities richten zich zowel op de traditionele Oost-Europese klankwereld, als op de eigentijdse muziekliefhebber, en vind telkens opnieuw manieren om fris en uitnodigend, interessant en toch vertrouwd te klinken.

Halva zal ook u betoveren en meenemen. Welkom in een wereld van wervelende virtuositeit, hypnotiserende schoonheid, verdovende treurigheid, onbezwaarde humor en diepe trance. Kom erbij!

Het optreden gaat door op vrijdag 18 maart in ’t Kerkske , Kapelsestraat 182 te Kapellen. Aanvang 20.20 u – tickets: 18.00 euro – voorverkoop (tot 24 u vooraf): 15.00 euro

Info: www.kasattenhoven.be

Wij mogen van KAS 2 duotickets wegschenken aan onze lezers. Stuur voor 12 maart een mailtje naar redactie@publipolder.be

foto: Niko Himschoot

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *