Win vrijkaarten voor kunstproject "MozArt brengt kunst naar de kerk"


Het kunstproject MozART geeft de Sint-Jan-Baptistkerk een onverwachte invulling in januari. U kan er een klassiek concert bijwonen of de fototentoonstelling ‘Possible Beginnings’ bezoeken. Voor uw (klein)kinderen zijn er gratis leuke workshops rond film en video. Fotograaf Ronny Janssens, inwoner van Zandvliet, en Marjolein Fransen van jeugdfilmorganisatie JEF werken mee aan het project.
Klarinetconcerto
De naam van kunstproject MozART is niet toevallig gekozen. Op zaterdag 20 januari kan u in de kerk een klassiek concert met muziek van Mozart bijwonen. Vlad Weverbergh brengt met een orkest van 25 muzikanten het beroemde klarinetconcerto van Mozart. Daarnaast hoort u ook het fluitconcerto van Amand Vanderhagen, een Antwerpse tijdgenoot van Mozart. Afsluiter is de ontroerende aria ‘Die hofnung dient Zum Stabe’. Zaterdag 20 januari – aanvang 20.30 uur deuren open om 19/30 uur. Inkom 16 euro vvk/18 euro kassa
Workshops
Kinderen vanaf zes jaar kunnen op zondag 28 januari van 12 tot 18 uur in de Sint-Jan-Baptistkerk gratis meedoen met workshops van de nieuwe Antwerpse jeugdfilmorganisatie JEF. Deuren openen om 11.45 uur – deelname: gratis.
“In de workshop ‘video delay’ gaan we aan de slag met de app Kaleidoclock van de Duitse videokunstenaar Florian Baron. Daarbij filmen de kinderen zichzelf terwijl ze een beweging maken. De app toont die in twaalf momentopnames op één scherm. Eens kinderen de techniek begrijpen, maken ze heel creatieve patronen.”
“In de derde workshop spelen we met ‘stop motion’, een techniek om animatiefilms te maken. De deelnemers brengen figuren uit schilderijen tot leven en laten ze een avontuur beleven. Heel leuk om hen bezig te zien en zeker in een kerk, een niet-alledaagse werkomgeving voor ons. Alle workshops zijn gratis en u hoeft er niet voor in te schrijven”, besluit Marjolein.
Fotosalon met koffiehoek
De fototentoonstelling ‘Possible Beginnings’ van Ronny Janssens toont het werk van beginnende fotografen die onlangs zijn afgestudeerd aan een academie. Ronny maakte foto’s in heel Europa. De fototentoonstelling loopt van donderdag 18 tot zondag 28 januari van 14 tot 18 uur. Gesloten op maandag en dinsdag. Gratis.
Kaarten te verkrijgen via www.vrijetijdscentrumdeschelde.be – tel.: 03 298 27 30
Wij mogen van vrijetijdscentrum De Schelde 3 x 2 kaarten wegschenken voor het klassiek concert op zaterdag 20 januari. Stuur een mailtje voor 16 januari naar redactie@publipolder.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *