Willy Vandersteenwandeling op zondag 17 juni 2012


Op zondag 17 juni 2012 kan je deelnemen aan de gegidste Willy Vandersteen-wandeling. Deze cultuurhistorische rondleiding doorheen Heide en Dennendaal, staat volledig in het teken van Kalmthouts striptekenaar wijlen Willy Vandersteen en zijn geesteskinderen Suske en Wiske.

Willy Vandersteen verhuisde als geboren en getogen Antwerpenaar in 1966 naar Kalmthout. Tot aan zijn dood in 1990 woonde en werkte hij in de Beauvoislaan, in de villa waar nu het provinciaal Suske en Wiske-Kindermuseum is ondergebracht. Ook de beroemde Studio Vandersteen is er vanaf 1966 tot op vandaag gevestigd.

Tijdens de wandeling geeft de gids een kort overzicht van de vele stripverhalen van de ‘Breugel van het beeldverhaal’ (woorden van Hergé). Waar mogelijk bezoek je de plaatsen die in de Suske en Wiske-albums worden uitgebeeld, zoals bijvoorbeeld het huis van Dr. Krimson. Vooral in ‘De Belhamelbende’ en ‘Het Rijmende Paard’ wordt Heide-Kalmthout op verschillende bladzijden mooi in beeld gebracht.

Als extraatje licht de gids andere wetenswaardigheden van Heide toe: het ontstaan het dorp en het toerisme begin vorige eeuw, de steenbakkerijen, de Withoef en het Missiehuis.

Deze themawandeling duurt 3 uur (6 km). Inclusief een bezoek aan de werkkamer van de meester in het Provinciaal Suske en Wiske-Kindermuseum.

Wanneer: Zondag 17 juni 2012 om 14u
Startplaats: Station Heide
Deelnameprijs: 4 euro per persoon
Inschrijving en info: Dienst Toerisme Kalmthout, 03 666 61 01, toerisme@kalmthout.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder