Wijkwerking Mariaburg huldigt verdienstelijke pioniers op nieuwjaarsreceptie

Georges Demont van Velo Classic overhandigt Steven De Schepper een cheque van 1.459,23 euro.

MARIABURG – Wijkwerking Mariaburg gaat een druk, maar veelbelovend jaar tegemoet. Dat belooft alvast Steven De Schepper, de nieuwe voorzitter van de Wijkwerking. Tijdens de nieuwjaarsdrink in het Wijkcentrum werden Ludo Van Bouwel en Walter Lauriks gevierd.

Steven De Schepper nam vorig jaar het voorzitterschap over van Marc Denissen. Samen met covoorzitter Wim van Boven wil hij verder bouwen op wat zijn voorganger heeft bereikt. Steven en Wim laten zich omringen door acht zeer gemotiveerde bestuursleden. Wijkwerking Mariaburg bestaat 38 jaar en kan rekenen op 120 vrijwilligers. “We hebben moeilijke jaren achter de rug”, zei Steven. Vespa, het vastgoedbedrijf van de stad, startte eind september 2022 met de renovatie van het gebouw aan de Van de Weyngaertplein, waar de Wijkwerking en het Heemkundig Documentatiecentrum zijn gevestigd. “We kregen amper 3weken tijd om voor onze verenigingen en het documentatiecentrum een andere plek te zoeken. Het was even spannend, maar uiteindelijk zijn we blij en dankbaar dat de renovatie goed is verlopen.”

Er staat heel wat te gebeuren in Mariaburg. Het begint al op zaterdag 2 maart met het optreden van de dynamische folkgroep Brisk. Sinds hun oprichting in 2017 weet de band al snel de harten van velen te veroveren, met een opgemerkt tv-debuut in het Canvas programma De Ideale Wereld. Ze waren te gast op zowat alle grote folkfestivals. Op zondag 12 mei wordt voor de derde maal de Motoren Lady Dag gehouden. Omdat het Van de Weyngaertplein dan wordt heraangelegd, verhuist het evenement naar het terrein van het Dienstencentrum Antverpia. Wijkwerking Mariaburg strikt Jo Lemaire en Jan De Smet van de Nieuwe Snaar voor Cultuur in den Hof op zaterdag 25 mei. En uiteraard ontbreken de Mariaburgse Feesten op de laatste zondag van september niet op de evenementenkalender van de Wijkwerking.

Districtsschepen Marc Elseviers kwam met goed nieuws. Ondanks de heraanleg van het Van de Weyngaertplein, kunnen de Mariaburgse Feesten er toch plaatsvinden. Elseviers onderstreepte verder de overschrijdende goede samenwerking tussen het gemeentebestuur van Brasschaat en het district Ekeren. Voor Brasschaat tekende waarnemend burgemeester Philip Cools en de schepenen Carla Pantens en Bruno Heirman present. Voor Ekeren waren ook districtsburgemeester Koen Palinckx en districtsschepen Annemie Plompen aanwezig.

Felicitaties voor Ludo Van Bouwel

Ludo van Bouwel, archivaris en uitgever van de Mariaburgse gazet ‘Het Nieuw Kwartieren duizendpoot en ex-bestuurslid Walter Lauriks werden gehuldigd voor hun jarenlange inzet. Georges Demont van Velo Classic overhandigde een cheque van 1.459,53 euro aan de Wijkwerking. Velo Classic stopte na 25 jaar met de organisatie. In totaal namen niet minder dan 33.000 fietsers aan het jaarlijks evenement deel. Het aantal medewerkers was de laatste jaren fel uitgedund en ook de Zelfhulpgroep voor MS-patiënten, waarvoor Velo Classic werd georganiseerd, hield het voor bekeken.

Districtsschepen Marc Elseviers feliciteert Walter Lauriks.

(mw)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *