Wijkenzoektocht

Deze zomer organiseert vrijetijdscentrum De Schelde een ‘wijkenzoektocht’ van 14 km doorheen Berendrecht-Zandvliet-Lillo. Te voet of met de fiets, alléén of in gezelschap, kan je de 8 verschillende wijken van het district beter leren kennen.
Je kan 1 grote toer maken in Berendrecht en Zandvliet en dan een apart uitstapje naar Lillo. Maar je kan er ook voor kiezen om 2 kleinere toeren in Berendrecht en Zandvliet te doen, en dan dat uitstapje naar Lillo.

Wijkenplan

Het district is in 8 samenhangende wijken opgedeeld, zonder scherpe ‘grenzen’ te trekken. Tijdens de zoektocht lees je op 8 grote infopanelen meer over de geschiedenis en de bezienswaardigheden van de wijk en ook wat bewoners zelf van hun wijk vinden.

Wedstrijd
Er is een wedstrijd aan deze zoektocht gekoppeld waarmee je een streekproductenmand kan winnen. In elke wijk zal je op het infopaneel 1 vraag terugvinden. Het antwoord, dat steeds een getal is, vind je in dezelfde wijk. 

Tel deze 8 getallen op en mail de som voor maandag 1 september naar vrijetijdscentrumdeschelde@antwerpen.be. (De zoektocht loopt tot maandag 31 augustus)


Wandelkaart
Je kan de kaart met de wandelroutes downloaden en afdrukken (pdf, 3,77mb), of een afgedrukte versie oppikken op 1 van deze locaties: Eetcafé Chez Mouche – Frituur @patat – Slagerij Wannes –  VC De Schelde – Districtshuis – De Zandwichbar – Peter’s Sportbar – DC Molengeest – Bib Viswater – Frituur ’t solft  – Frituur Wim Friet  Bakkerij De Schutter – Brood en banket Marina – Carrefour Berendrecht – Delhaize Zandvliet – Keurslager Lode – Bakkerij ’t Broodhuys – Taverne Leeuw Van Vlaanderen –  Eetcafé De Molen

foto: Vrijetijdscentrum De Schelde

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *