Wijk Bund krijgt een nieuwe speeltuin en fietspad


Ekeren krijgt er weer een stuk fietspad bij, zegt districtsschepen voor mobiliteit en jeugd Tamara Heynen. Het nieuwe fietspad sluit aan op het reeds aangelegd fietspad tussen de Wilgehoevestraat en Driehoekstraat en vervolledigt hiermee de fietsostrade ter hoogte van het goederenspoor A27.Het wordt een veilig en continue, goed verlicht tweerichtingsfietspad tussen de Noteschelp en de Driehoekstraat. Voor de tunneldoorgang aan de Noteschelp komt een rijbaanversmalling en een buskussen om de te hoge snelheid van wagens terug te dringen.
Ter hoogte van Driehoekstraat – Korte Bund komt een verkeersplateau om de zichtbaarheid te vergroten en het verkeer af te remmen. De wijk krijgt in plaats van een langgerekte, omheinde speeltuin een mooie hedendaagse parkspeeltuin.
Bij het ontwerp van de nieuwe speeltuin werd rekening gehouden met de bemerkingen van de jongeren en omwonenden. Zij vroegen meer variatie  en ook meer mogelijkheden voor de grotere kinderen. Doorheen de nieuwe speeltuin loopt een kronkelend pad dat de verschillende zones met elkaar verbindt. Er is een zone voor kleine kinderen met speeltuigen op maat, een meer avontuurlijk gedeelte voor de grotere kinderen en  een zone voor vrij spel.
Tieners kunnen er “chillen” in een cosy omgeving en de omwonenden kijken uit op een samenspel van kleuren en golvende lijnen. Er zullen vooral siergrassen aangeplant worden die verwijzen naar de wijk “Bund”.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder