Wielerclub WTC Ekeren en de “Passie voor de fiets”

Vlaanderen is fietsgek, zoveel is al wel duidelijk. En de passie voor het stalen ros uit zich op de meest uiteenlopende wijzen. De vele wielerclubs zijn daar het beste bewijs van. Zij geven elk hun eigen invulling aan het begrip Flandrien van de fiets. Voor velen is fietsen een verslaving, een medicijn ook. Het begint bij sommige al ’s morgens, want dan proberen ze, zeker in de wintermaanden, twee à drie keer per week een uur te trainen op de rollen.
Wielerclub Ekeren, bestaat al meer dan 30 jaar en  werd gesticht door mannen die toen al het idee hadden om op een prettige manier aan sport te doen en om zo mentaal en fysiek gezond te blijven. .
De club is ook al 28 jaar verzusterd met R.C.Albatros een wielerclub uit Andernach aan de Rijn in Duitsland. Jaarlijks treffen zij elkaar en trekken er dan voor een 4 tal dagen al fietsend samen op uit, hetzij het enejaar in Duitsland het andere jaar in België.
De leden van WTC Ekeren zitten al vol ongeduld te wachten totdat het weer het toelaat om weer op hun koersfiets te kunnen kruipen om hun wekelijkse toertochten te kunnen houden.
En fietsen dat kan je alleen, maar het is veel leuker met meer. Je beleeft leuke avonturen.
WTC Ekeren zoekt en ontvangt graag nieuwe leden. Heb je interesse om te fietsen en wil je op een constructieve en gezonde manier aan sport doen? Dan kan je bij hen altijd terecht. Voor meer informatie kan je altijd terecht bij Contactpersoon: Rino Franken, 03 664 94 16 WTC Ekeren, Parijse Weg 181 te 2940 Hoevenen of op vastgoed21@telenet.be. Zij springen alvast als het weer het toelaat, snel op de fiets, jij ook?
Wauters Louis

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *