Wie wordt de beste jeugdvereniging van Essen?

Zaterdag 1 december komt er een einde aan de zoektocht van de ‘Battle der Essense jeugdverenigingen’ die van start ging in december 2011. Elke maand streden twee jeugdverenigingen tegen elkaar. De winnaar van elke battle stroomde door naar de kwart- en uiteindelijk de halve finale. Aanstaande zaterdag staat de grote finale op de agenda tijdens de Nacht van de Essense jeugd. Chiro Essen centrum en KLJ Wildert strijden om de eer en de titel!

De Nacht van de Essense jeugd is niet enkel de strijd tussen de twee finalisten, maar ook het moment waarop het Gouden Ei zal uitgereikt worden. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om goedkoper oordopjes aan te kopen die op maat gemaakt zijn. Na alle plichtplegingen zullen 4 dj’s uit het jeugdwerk het beste van zichzelf geven.

“We zijn gestart met het idee om het EI (tijdschrift voor de Essense jeugdwerkers) op te waarderen”, vertelt Jasper Van Landeghem. “Het was de bedoeling dat het verslag van de battle steeds in het EI gepubliceerd zou worden. Spijtig genoeg is het EI ten graven gedragen, maar de battle is blijven bestaan. De resultaten van de strijd worden nu telkens in de Jeugdflash opgenomen, de maandelijkse jeugdnieuwsbrief”.

“De finalisten hebben een sterk parcours afgelegd”, aldus Katleen Pyl van de Essense jeugddienst. “Na een paar spannende rondes, waaraan alle jeugdverenigingen deelnamen, zijn uiteindelijk de Chiro en de KLJ de finalisten! Wie er gaat winnen? Dat durf ik niet te voorspellen”, besluit Katleen.

Vijf opdrachten
De finalisten mogen zich aan enkele moeilijke opdrachten en doordachte spelen verwachten, die ze met hun eigen leden ook kunnen spelen”, vult Kris Van Dijck (jeugddienst) verder aan. “Het zullen vijf opdrachten zijn: enkele nieuwe, maar ook enkele opdrachten die al doorheen het jaar gespeeld werden tijdens de voorrondes”.
Boris Antonissen (jeugdraad) verklapt reeds één tip: “GC zaal Rex is hoog, dus ideaal om in de hoogte te werken”. Maar meer geeft Boris niet prijs. Benieuwd? Kom dan zelf zaterdag naar GC zaal Rex.
“Iedereen die in uniform opdaagt, krijgt een gratis pintje. Voetbalploeg, volleybalploeg, jeugdvereniging of eender welke andere vereniging: alle jeugd is welkom”, meldt Jasper.  “De tapploeg wordt trouwens vertegenwoordigd door het schepencollege, een aantal gemeenteraadsleden en vrijwilligers uit het jeugdwerk”.

Uitreiking Gouden Ei
Na de battle en de uitreiking van het Gouden Ei, kan je een dansje placeren op de tonen van dj Koeke, dj Fudow, Papillon en Geräuscn.
Het wordt een Nacht om nooit meer te vergeten! We zien je graag zaterdag 1 december in GC zaal Rex om 20.00 uur. De inkom is uiteraard gratis!


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder