Wie wint de sportieve strijd op de J-CUP in Kalmthout?

57 ploegjes van 29 jeugdverenigingen uit 9 Antwerpse gemeenten: wie wint de sportieve strijd op de J-CUP in Kalmthout? Enkele gesjorde doelen, wat lokale jeugdbewegingen en hoge dosis sfeer en gezelligheid, zo begon de J-CUP drie jaar geleden. Intussen is het voetbaltornooi uitgegroeid tot een evenement waar niet minder dan 40 mannen- en 17 vrouwenploegen aan deelnemen.
Op donderdag 10 mei bekampen de jongens en meisjes van scouts, chiro’s en andere jeugdbewegingen uit de Noorderkempen elkaar op Domein Diesterweg, Acacialaan in Kalmthout. Voor de 4de keer organiseren de leiding en oud-leiding van scouts 44ste St-Maarten een voetbaltornooi voor jeugdbewegingen uit Kalmthout en omliggende gemeenten. Hoewel het concept eenvoudig is, een bal, een heleboel jeugdbewegingen en voetballen maar – is de J-CUP toch net ietsje anders dan een doorsnee voetbaltornooi. Sfeer en  gezelligheid komt op de eerste plaats. Hoofddoel van het evenement is immers jeugdbewegingen op een leuke manier dichter bij elkaar brengen.
Om in de scoutssfeer te blijven is alles op het voetbaltornooi opgetrokken uit sjorhout, iets waar de scoutsgroep de komende week met man en macht aan bouwt. Op de dag van het tornooi zelf verwacht de scouts dit jaar een recordopkomst. Jeugdbewegingen uit 9 gemeentes komen naar Kalmthout afgezakt. Naast de thuisploegen uit Kalmthout (22) nemen ook jeugdbewegingen uit Ekeren (4), Essen (9), Kapellen (5), Malle (1), Stabroek (1), Wuustwezel (6), Zandhoven (1) en Zoersel (8) deel. De Gemeente Kalmthout ondersteunt het project.
Tijdschema: Start tornooi 9u40; Finale vrouwen 17u45; Finale mannen 18u10

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder