Wie volgt zondag 2 april Keizer Sven op?


Op zondag 2 april organiseren  de Koninklijke Ganzenrijders Hoevenen het 70ste keizerschap. Het keizerschap is de afsluiter van het gansrijdersseizoen en voorbehouden aan de ruiters die al een koningstitel op zak hebben.
Het is voor de 8ste keer dat het keizersschap op het Frans Oomsplein zal betwist worden. De grote vraag is natuurlijk wie volgt Sven Van Bouwel, de 69e keizer, op. Het keizerschap wordt voor de eerste maal met 8 maatschappijen betwist. De Lustige Gans uit Ekeren is sinds begin dit jaar lid van de Polderbond en neemt voor de eerste keer deel aan het keizersschap.
Om 13 uur vertrekt de keizerlijke stoet door de Kerkstraat waar zij aan de Oude Brouwerij (voorheen Schuttershof) geschouwd worden door de keizer en notabelen. De stoet trekt verder naar de Markt – Molenstraat – Witvenstraat – Hoge Weg – Bunderdijcklaan – Kauwensteinlaan – Bunderdijcklaan – Akkerstraat – Witvenstraat – Pauwelsdreef – Kerstraat – Frans Oomsplein.  
Om 15 uur barst de strijd om de keizerskroon los. Eens de keizer gekend, zal er zeker, waar dan ook, stevig gevierd worden!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder