Werken Scheldelaan in functie van ondergrondse kabel Ineos – Elia

HAVEN – Sinds september 2023 voert hoogspanningsnetbeheerder Elia voorbereidende werken uit voor de aanleg van een kabel tussen het hoogspanningsstation in Lillo en de terreinen van chemiebedrijf Ineos langs de Scheldelaan (N101). Vanaf vrijdag 3 november brengen deze ingrepen een gewijzigde verkeerssituatie en hinder met zich mee.


Ondergrondse boring van hoogspanningsstation tot Scheldelaan
In opdracht van de chemiereus trekt Elia een ondergrondse kabel tussen het hoogspanningsstation in Lillo en de site van Ineos. Dat doet de netbeheerder door te boren in twee fases. Eerst werkt de aannemer van het hoogspanningsstation tot voorbij de Tijsmanstunnel ter hoogte van de Witte Molen in Lillo. Daarna wordt verder geboord richting Scheldelaan, via een open sleuf, tot aan de terreinen van Ineos. Eén jaar hinder tussen Witte Molen en terreinen Ineos
De werken gaan van start op vrijdag 3 november en duren ongeveer een jaar, tot oktober 2024. Elia werkt in drie fases. Het verkeer tussen de Witte Molen en de terreinen van Ineos wordt gedurende de volledige periode van de werken in beide richtingen op één weghelft gezet. Om de doorstroming te verbeteren, zorgt de netbeheerder ervoor dat de busbaan toegankelijk blijft en als tweede rijstrook kan worden ingezet. Het collectief vervoer en de hulpdiensten kunnen steeds van de busbaan gebruikmaken, tot de laatste 280 meter richting Antwerpen. Auto- en vrachtverkeer rijdt daar gemengd met het busvervoer.
In Lillo-dorp voorziet Elia een verkeerslus om vlot het dorp in- en uit te kunnen rijden en van richting te veranderen. 

Bedrijven blijven steeds toegankelijk voor verkeer van zuid naar noord. Komende van het noorden ondervinden enkele bedrijven wel hinder. Zij kunnen gebruikmaken van de keerlus bij Lillo om hun terreinen op en af te rijden.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder