Wereldmeerdaagse te Brasschaat


Zaterdag 11 februari werd de 10de editie van de wereldmeerdaagse ingehuldigd in de Ruiterhal. De wereldmeerdaagse is een organisatie van de GROS (Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking). Nog tot 22 februari kunnen jongeren hier terecht betreft een sensibilisering rond globalisering, duurzaamheid en Noord-Zuidthema’s in het algemeen.
Voorzitter GROS Willy Van Bouwel is tijdens de opening reeds meer dan tevreden: “ in  2000 is er vanuit de Gros en Broederlijk Delen de vraag ontstaan om een project te ontwikkelen voor de derde graad. Het project wereldmarkt werd uitgebreid tot de eerste graad voor Brasschaatse scholen. Nu zitten we op een maximum capaciteit van 6000 jongeren. Deze manier van werken is ideaal om hen positief te confronteren met de problemen die zich in het zuiden voordoen.
Zo werd een 40-tal standen opgesteld waar deelnemers een 7-tal minuten kunnen samenwerken. Het is dynamisch leuk maar toch zeker met een ernstige boodschap”.
 Schepen van onderwijs en ontwikkelingssamenwerking Sophie De Roeck benadrukte dat zelfs 1 duwtje in de rug zeer belangrijk kan zijn. “Op lokaal vlak is de samenwerking onmisbaar. De dienst voor ontwikkelingssamenwerking en de vele verschillende initiatieven maken alles compleet. We mogen fier zijn op de verwezenlijkingen uit het verleden. Sensibiliseren naar  jongeren is zeer belangrijk. Zij zijn de volwassenen van morgen. Tijdens de wereldmeerdaagse kunnen  jongeren op een interactieve manier kennis maken met de moeilijke leefomstandigheden van jongeren overal ter wereld in gebieden geteisterd door honger en oorlog”.
 Op interactieve manier kennismaken met de leefomstandigheden van jongeren overal ter wereld kan nog t/m 22 februari. In totaal worden 6000 leerlingen verwacht. Na een dienst in de Sint Antoniuskerk werden tijdens de opening 400 vormelingen ontvangen. Het grote publiek kan terecht op zondag 19 februari van 13.30u tot 17.00u. Scholen uit Brasschaat, Kapellen, Kalmthout, Schoten, Schilde, Wuustwezel, Essen, Ekeren, Merksem, Oostmalle, Stabroek en stad Antwerpen nemen hier gedurende deze week aan deel. Ruiterhal, Gemeentepark 10, 2930 Brasschaat. Ruime parking.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder