Wereldkampioen Mathieu van der Poel werd gehuldigd

Dinsdagavond 31 januari was het een gezellige drukte in de raadzaal van het Kapelse gemeentehuis. Familie, vele vrienden, sympathisanten en supporters waren er bijeen op de huldiging van wereldkampioen Mathieu van der Poel. Burgemeester Dirk Van Mechelen noemde Kapellen een wielergemeente. Jaarlijks vindt er de nationale Sluitingsprijs plaats, passeert de ‘ronde van Antwerpen’ en ook ‘Schaal Sels’. In 2010 was er zelfs een doortocht van de ‘Tour de France’. Bij de viering van Mathieu van der Poel kan men natuurlijk niet naast zijn vader Adrie van der Poel die meer dan zijn sporen verdiende in de wielerwereld. De Nationale Sluitingsprijs Putte-Kapellen won hij drie keer. Hiermee evenaarde hij het record van Frans Van Looy.  Op de weg won hij ook nog de ‘Ronde van Vlaanderen’, ‘Luik Bastenaken Luik’, de ‘Amstel Goldrace’ en reed zelfs in het geel in de Tour. En ook hij werd wereldkampioen veldrijden.

Wielerfamilie

De familie van de Poel is een echte wielerfamilie. Adrie is nl. getrouwd met Corinne Poulidor, de dochter van Raymond. Zij weet als geen ander wat het is om te leven met deze wielergoden. Ze heeft haar man Adrie altijd bijgestaan en nu gaat ze voor 200% voor haar zonen David en Mathieu. Want ook David doet het zeer goed. Hij werd afgelopen weekend knap 13de op het WK bij de beloften.

Wereldtitel

16 jaar na zijn vader werd Mathieu zaterdag 28 januari in Koksijde wereldkampioen bij de junioren. Hij won dit seizoen 22 van de 25 crossen waar hij aan deelnam. Na het Europees kampioenschap in Lucca (Italië) in november won hij maar liefst 17 crossen op rij. Hij staat terecht ook op kop van de UCI ranking met dubbel zoveel punten als de eerst volgende. Maar dit alles was geen garantie voor de overwinning van afgelopen zaterdag. De wedstrijd moest nog gereden worden en de titel werd hem niet in de schoot geworpen. Zelden moest hij zo hard knokken voor de overwinning.

Huldiging

Een grote delegatie van Woensdrecht die de ‘Grote Prijs Adrie van der Poel’ organiseren en van het sportkomiteit van de Sluitingsprijs was ook aanwezig bij de viering. Vic Huijgens, wethouder van Woensdrecht, dankte de gemeente Kapellen voor de uitnodiging omdat ze zo de roots van Mathieu herkenden. “Er werd een boek uitgegeven ‘Adrie van der Poel, de kampioen van het karakter’ en dat geldt natuurlijk ook voor Mathieu”, aldus Huijgens. Mama Corinne, broer David en natuurlijk ook Mathieu gingen met een mooie ruiker bloemen huiswaarts. Geboren en getogen in Kapellen kreeg Mathieu tenslotte een mooie trofee uit handen van burgemeester Van Mechelen. Waarschijnlijk zal dit niet de laatste keer zijn.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *