Weer controle op uitzonderlijk vervoer in Zandvliet

Bij een nationale controle op uitzonderlijk die ter hoogte van Zandvliet op de A12 plaatsvond  werden 22 transporten gecontroleerd. De controle vond plaats in de nacht van maandag 7 oktober op dinsdag 8 oktober tussen 20uen 3u. Van de 22 waren slechts 8 volledig in orde.
 Sinds 1 juli 2010 is de materie van het uitzonderlijk vervoer apart gereglementeerd en gebeurt de begeleiding van transporten sinds deze datum door private begeleidingsfirma’s. Door hun omvang hebben deze transporten een belangrijke invloed op de verkeersveiligheid; het is dus van belang dat de voorschriften in deze materie strikt worden nageleefd.

 Met deze actie wil de federale Wegpolitie de transport- en begeleidingsfirma’s sensibiliseren om het Koninklijk Besluit ‘uitzonderlijk vervoer’ na te leven. Ook wil men via het specialistennetwerk de controles uniformiseren en goede praktijken uitwisselen.Resultaten:  6 transporten waren niet in orde met de verplichte signalisatie Uitzonderlijk Vervoer; 3 begeleide transporten waren niet op voorziene wijze aangemeld bij Vigilis;  2 transporten reden zonder vergunning Uitzonderlijk Vervoer; 2 transporten volgden niet de voorziene reisweg; 1 transport werd begeleid door een begeleidingsfirma die geen begeleidingsaktiviteit in België mocht uitvoeren; 1 transport reed met slechts één begeleidingsvoertuig terwijl dit er twee moesten zijn; 3 transporten waren in overtreding met de wetgeving inzake rij- en  rusttijden (overschrijden rijtijd, frauduleus gebruik registratietoestel); 2 vervoerscombinaties (niet Uitzonderlijk Vervoer) waren overladen. Er waren ook 2 vaststellingen van andere overtredingen (snelheid en parkeren op autosnelweg). Twee transporten bleven geïmmobiliseerd na vaststellingen. Het totale bedrag van de vaststellingen bedroeg 14.480 euro.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *