Weekend zonder alcohol, de resultaten te Brasschaat 

Het voorbije weekend werd een Weekend zonder alcohol georganiseerd, van vrijdagavond 10 tot maandagochtend 13 januari, een geïntegreerde actie tussen de federale politie en de lokale politie. 
Het startschot voor deze actie werd gegeven in Brasschaat in aanwezigheid van minister Peeters, gouverneur Berx, bestuurlijk directeur coördinator Gunst en waarnemend burgemeester Philip Cools.

Verkeersveiligheid, een topprioriteit in Brasschaat 

De lokale politie van Brasschaat draagt verkeersveiligheid hoog in het vaandel en het werd dan ook opnieuw als prioriteit opgenomen in het zonaal veiligheidsplan (2020-2025). Met deze acties willen we bestuurders vooral sensibiliseren om niet te rijden als men gedronken heeft. 

Resultaten weekend zonder alcohol 

In Brasschaat werden in totaal: 
– 1373 personen gecontroleerd
– 1,2% had teveel gedronken 
– 5 rijbewijzen werden ingetrokken voor de duur van 15 dagen 
– geen vaststellingen met betrekking drugs in het verkeer. 

Vlucht bestuurder eindigt in de berm 

Een bestuurder probeerde vrijdagavond de controle te omzeilen en sloeg met zijn wagen op de vlucht. De lokale politie zette de achtervolging in. De bestuurder weigerde nog steeds te stoppen en dit werd hem fataal. Hij reed naar de talud ter hoogte van de HST en stortte met zijn wagen de afgrond in. Toen de politie tot bij de auto geraakte, bleek de bestuurder reeds verdwenen te zijn. Er werd een zoeking opgestart met ondersteuning van een speurhond maar zonder positief resultaat. Inmiddels werd de bestuurder geïdentificeerd en loopt het onderzoek verder. 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *