Week van de Korte Keten op PITO Stabroek


 


 
Bijtjes worden extra in de bloemetjes gezet.
Van 26 mei tot 3 juni 2018 loopt in Vlaanderen de Week van de Korte Keten. Lokale boeren, producenten en handelaars  promoten hun goederen, die geen lange weg hebben afgelegd om bij de koper/verbruiker te komen. In ruil voor een eerlijke prijs, krijgt de koper kwaliteitsvolle en verse producten, zonder veel voedselkilometers of verpakkingsafval en wordt de lokale economie gesteund.
PITO Stabroek neemt graag deel aan dit initiatief. De werkgroep” Groene en gezonde school” zette voor leerlingen en hun ouders een verkoop op touw van biologische groentepakketten, met producten van lokale boeren. Men kon kiezen uit pakketten voor 1, 2 of 4 personen. De verse groenten werden verpakt in herbruikbare zakken, die terug aan de school moeten bezorgd worden.
 Bijenproject
“Door een biologisch groentepakket te kopen, steunen de ouders/leerlingen het bijenproject op school. Aangezien bijen een onontbeerlijke schakel vormen in ons bioklimaat, brengen we de problematiek omtrent deze dieren graag onder de aandacht van onze leerlingen”, aldus leerkracht Koen Vandekeybus.  Er werd een bijenhal gebouwd op PITO, waardoor de leerlingen  hopelijk lekkere verse honing kunnen maken. Daarnaast knutselden leerlingen bijenhotels in elkaar. Het geld zal o.a. besteed worden aan het verbeteren van de bijenhal, het aanplanten van bloemen en bijvriendelijke akerranden.
In het kader van de Week van de Korte keten maakten de leerlingen van de eerste graad aardbeienmilkshakes en ijsjes, die zij aan hun medeleerlingen verkopen. De opbrengst hiervan gaat eveneens naar het bijtjesproject.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *