"Week op wieltjes" in de Platanen te Kapellen


Het was weer een enorm succes, die eerste ‘week op wieltjes’ van dit schooljaar. En dit lag niet alleen aan het stralende weer. Leerlingen waren enorm gemotiveerd om Sam de verkeersslang helemaal vol te krijgen met de door hun verzamelde rode bollen. De leuke verrassingen bij elk bereikt doel waren natuurlijk een extra stimulans!  Hiervoor moesten ze deze week te voet of met de fiets naar school komen, daarbij volledig uitgerust met helm, fluojasje en voor de leerlingen van vijf en zes, ook hun fluoriscerende boekentashoes.
Leerlingen en ouders die deze acties mee ondersteunden, werden ’s morgens aan de schoolpoort opgewacht door ‘Milo’ de duizendpoot en enkele ouders van ons verkeersteam om bonnen uit delen. Zij die het goed deden ontvingen een groene bon vergezeld van een ‘bonbon’, en zij die iets fout deden, kregen een rode bon. Fijn was dat er slechts sporadisch een rode bon uitgedeeld moest worden.  
In de klassen wordt er deze week ook ijverig aan verkeersopvoeding gedaan. Zo kregen de leerlingen van vijf en zes ook ‘dode-hoek’preventie, met dank aan de firma Van Wellen, die voor een vrachtwagen zorgde. Aan deze groep wordt ook aangeleerd hoe ze ‘eerste hulp bij fietspech’ kunnen aanpakken.
De leuke middagspeeltijden, waar de leerlingen naar hartelust met meegebracht ‘materiaal op wieltjes’ (steps, rollerblades, go-carts,…) was voor de leerlingen de kers op de taart!!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *