Wedstrijd ‘Verover de ruimte’

BRASSCHAAT – Heb jij het mobiel parklet al gevonden in Brasschaat? Maak dan een leuke foto en speel mee!

Voor twee weken (van 26 juli tot 8 augustus) verovert het Mobiel Parklet wat openbare ruimte om plaats te maken voor een meer groene en leuke ontmoetingsplek hier in Brasschaat. We hebben namelijk zo’n 3.6 miljoen wagens die in Vlaanderen rondrijden. Als we er vanuit gaan dat elke auto twee parkeerplaatsen nodig heeft van 30 m2 (wanneer je auto thuis voor je deur stil staat en op het werk) dan resulteert dit in een verhard oppervlakte van 2x30x3.600.000= 216.000.000 m2 of 21.600 hectare aan verharde oppervlakten voor dingen die een groot deel van de tijd stil staan.

Met dit Mobiele Parklet willen we jullie dan ook laten proeven van de voordelen en mogelijkheden van meer ruimte voor groen, ontmoeten en spelen in het straatbeeld wanneer we een paar van deze parkeerplaatsen terug veroveren.

Maak kans op een elektrische step of fleurig bloemetje, door een creatieve foto te trekken met het Mobiele Parklet. Post jouw foto op Instagram onder de hashtag #DuurzaamBrasschaat en laat ons in je post ook weten hoe jij extra openbare ruimte zou invullen!

Deze actie kadert in een groter traject vanuit de Europese Unie: ‘Brasschaat voor het Klimaat!’, waarbij de gemeente samen met nog vele anderen, zich inzet om tegen 2030 te tekenen voor 40% minder CO2 uitstoot.

Het wedstrijdreglement vind je op wedstrijdreglement ‘Verover de ruimte’ | Gemeente Brasschaat

foto: gemeente Brasschaat

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder