Wat mijn vader doet…..


Donderdag 22 maart brachten de leerlingen van het eerste leerjaar van de basisschool De Brenne uit Berendrecht de musical  ‘Wat mijn vader doet…’.
De turnzaal liep aardig vol met nieuwsgierige ouders, grootouders, broers en zussen om het acteer- en zangtalent van hun oogappel te ontdekken.  Aan de ingang werden de bezoekers vriendelijk onthaald door de leerlingen, die zelf de kassa en de vestiaire bedienden.  
Alhoewel het niet hun eerste optreden was, maandag 19 maart had er ook al een voorstelling plaats, namen de kleine acteurs een tikkeltje nerveus hun plaatsje in.
De musical ‘Wat mijn vader doet’ van Hans Christian Andersen  gaat over de ruilhandel van een boer. Het  paard wordt geruild voor een koe, de koe voor een schaap, het schaap voor een kip, en de kip voor de gans. Wanneer de boer in een herberg belandt, doet hij zijn laatste ruil. De kip voor een zak rotte appelen. Iedereen lacht hem uit.  Slim als de boer is sluit hij een weddenschap af met de stamgasten, die menen dat de boerin kwaad zou zijn. De boerin is dolblij met de appelen want 1 rotte appel is een teken van rijkdom en dan een hele zak ….! De boer wint en neemt met twinkelende oogjes de zak goudstukken in ontvangst. Conclusie: Wat vader doet… is altijd goed!
Als echte acteurs namen de leerlingen het applaus in ontvangst. De juffen Katrien en Marianne werden met een bos bloemen bedankt.
Nog een dikke proficiat aan alle leerlingen en de juffen, die zelf het decor en de attributen in elkaar geknutseld hadden.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *