Wandelroutenetwerk en eerste Stap & Smaak route Brabantse Wal gereed


Het wandelroutenetwerk en de eerste Stap & Smaak route op de Brabantse Wal en door het Grenspark zijn gereed. De Stap & Smaak wandelroute is het wandelzusje van de Spaak & Smaak  fietsroute. Met de route ‘De Steilrand, op en langs de Brabantse Wal’ lopen wandelaars via wandelknooppunten en genieten zij van mooie vergezichten, opvallende hoogteverschillen en smaakvolle gerechten.

Het wandelroutenetwerk op de Brabantse Wal

De Brabantse Wal maakt sinds kort onderdeel uit van een regiodekkend wandelnetwerk in West-Brabant. Dit bijna 1.000 km lange netwerk verbindt de meest mooie en rustige wandelwegen- en paden met elkaar. De wandelroutes uit het wandelgidsje van de Stichting De Brabantse Wal en van het Grenspark zijn hiermee te combineren. De routes voeren de wandelaars zowel door dorpen en het platteland als door uitgestrekte bos- en heidegebieden. De Wandelroutenetwerk Brabantse Wal kaart is verkrijgbaar bij de vestigingen van VVV Brabantse Wal. Met dank aan vele vrijwilligers worden de paaltjes en markeringen netjes onderhouden.

De Stap&Smaak route
De Stap & Smaak wandelroute is het zusje van de Spaak & Smaak fietsroute. Spaak & Smaak is een merk voor culinaire fietsroutes, waarvan de eerste dit voorjaar zijn aftrap had. Deze is ontwikkeld door gastheren van Grenspark De Zoom – Kalmthoutse Heide en de Brabantse Wal. De deelnemers worden al fietsend geleid langs en geïnformeerd over mooie bezienswaardigheden en genieten van heerlijke gerechten. Stap & Smaak biedt hetzelfde, alleen dan voor wandelaars.

‘De Steilrand, op en langs de Brabantse Wal’
De eerste culinaire wandelroute heet ‘De Steilrand, op en langs de Brabantse Wal’, waarbij de wandelaars op prachtige en veelzijdige wijze de Brabantse Wal zelf ontdekken. Zij wandelen op en langs de Steilrand en door de Noordpolder,  daar waar het gebied overgaat in Grenspark de Zoom – Kalmthoutse Heide.  Tijdens de 14 km lange wandeling wordt er genoten van mooie vergezichten en opvallende hoogteverschillen en wat de Steilrand betekent voor het in stand houden van de Noordpolder, waar het verleden nog goed is terug te vinden.

Smaakvolle gerechten bij gastheren
Onderweg wordt er op de gasten gewacht door drie gastheren van de Brabantse Wal en het Grenspark: taverne Eetwinkel de Boerenmeisjes in Woensdrecht, restaurant De Blauwe Pauw van De Volksabdij in Ossendrecht en restaurant Boove & Beneeje in Hoogerheide.
De gastheren laten de wandelaars  kennis  maken met hun prachtige omgeving en zij bieden  vier smaakvolle gangen met heerlijke streekgebonden gerechten. Kijk voor nadere informatie en reserveringen op: www.stapensmaak.eu. Iedereen is van harte welkom om te komen genieten van een dagje Stap & Smaak.

Binnenkort weer een wandelroute door het oostelijk Grenspark de Zoom – Kalmthoutse Heide  
Inmiddels worden de voorbereidingen getroffen voor een volgende wandelroute door het oostelijk Grenspark de Zoom – Kalmthoutse Heide.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder