Wandeling langs trage wegen

Het Watgerstraatje voorbeeld van een trage weg
Het Waterstraatje voorbeeld van een trage weg

In Berendrecht, Zandvliet en Lillo zijn er nog talrijke trage wegen. Voor de Dag van de Trage Weg, op zondag 16 oktober, stippelde Natuurpunt een wandeling van 7,5 km uit langs eeuwenoude dorps- en recentere bufferdijken, door de natuur en de polders. Sommige delen van het parcours worden uitzonderlijk opengesteld.
Het start- en eindpunt van de wandeling is nabij de ‘evenementenweide’, Antwerpsebaan 110 in Berendrecht. Vanaf 14 uur tot 17 uur kan je er de gratis wandelroute van 7,5 km ophalen. Je kan hier gemakkelijk zelf nog extra kilometers aan toevoegen (via de Zouten of de Antitankgracht). De route is voorzien van een woordje uitleg over de geschiedenis van de dijken, de natuurgebieden en het polderlandschap. Gezien de gevarieerde ondergrond kan je best goede wandelschoenen aandoen. Er zijn enkele korte stukken van stijgen en dalen die niet toegankelijk zijn voor kinderwagens of fietsers.
De wandeling kadert in de Dag van de Trage Weg en wordt georganiseerd door Natuurpunt Antwerpen Noord – afdelingskern Polderdistrict met steun van het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo en Trage Wegen vzw. Zo brengen deze organisaties trage wegen onder de aandacht en beschermen ze tegen verdwijnen.
Trage wegen zijn verbindingen tussen straten en dorpsdelen, vooral bestemd voor fietsers, voetgangers en ruiters. Soms zijn ze recent aangelegd, maar ze kunnen ook al 100-den jaren in gebruik zijn. De belangrijkste functies zijn: recreatie, veilige mobiliteit, natuurbeleving en erfgoed. Door verwaarlozing of juist door overdreven modernisering kunnen deze functies in het gedrang komen.
Meer info: http://www.dagvandetrageweg.be en natuur.polderdistrict@gmail.com

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder