Wandeling ‘Genieten van de natuurlijke Brabantse Wal’ vanaf de Volksabdij

Zondag 13 mei organiseert de Flor van Putte stichting een wandeling met natuurgids. Deze wordt begeleid door Leo den Heijer en start om 14:00 uur vanaf de receptie van de Volksabdij te Ossendrecht. De wandeling is voor iedereen toegankelijk.Het beleven van de Brabantse Wal staat voorop, iedereen kan hiervan genieten, de afwisseling tussen hoog en laag, het veranderende landschap van heide naar bos en open vlaktes en de leuke onverwachte waterloopjes maken het gebied zo landschappelijk interessant. Niet te vergeten het ontstaan van deze hoogte, geen Stuwwal zoals in Gelderland maar een opgehoogde overgebleven oeverrand.
Leo den Heijer: “Ik wandel rond en bekijk ter plekke wat er voor onze voeten komt, uiteraard behandel ik het ontstaan van De Brabantse Wal; geen stuwwal maar een opgestoven oeverrestant. Ik vertel ook over de flora en fauna van het gebied, we horen, ruiken en proeven natuur, soms heel erg letterlijk…”
Deelname 6 euro inclusief koffie en thee. Aanvang: 14:00 uur
Graag vooraf aanmelden via info@florvanputtestichting.nl – www.florvanputtestichting.nl O.L.V. ter Duinenlaan 199, 4641 RM Ossendrecht
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *