Wandeling ‘De Cambuus van moeder Kee’

De Kalmthoutse Heide heeft naast een dieren- en plantenrijkdom ook een boeiend verleden. Zo spreekt ‘de Cambuus’ nog tot de verbeelding. Die Cambuus van moeder Kee (Anna Cornelia Teysen) ligt in de driehoek Vossenbergen, Wilgenduinen en Cambuusduinen. Op het einde van de 19de eeuw werd daar voor de zandafgravers van de Vossenbergen een houten barak opgericht. Er was meer dan 150 man aan het werk.
Na de zandwinning wordt de Cambuus een toeristische trekpleister. Er kwamen tal van kunstenaars logeren, sommigen kochten nadien een buitenverblijf in Kalmthout. Moeder Kee staat mee symbool voor de ontwikkeling van Heide.
 
Met de cultuurhistorische wandeling ‘De Cambuus, moeder Kee achterna’ brengen wij het verhaal van één van de boeiendste pioniers van de Kalmthoutse Heide en bezoeken we de site waar alles zich heeft afgespeeld. Op zondag 8 maart 2020 neemt een ervaren Kalmthoutse gids je om 14 uur mee naar het kloppende hart van de heide. We verzamelen op parking Zuid in de Verbindingsstraat (verlengde van de Frans Raatsstraat). De excursie duurt 3 uur (8 km).
 
We vragen om vooraf in te schrijven bij de Dienst voor Toerisme Kalmthout op 03 666 61 01 of toerisme@kalmthout.be. Deelnemen kost 5 euro, ter plaatse aan de gids betalen.
 
Info: www.visitkalmthout.be, toerisme@kalmthout.be, 03 666 61 01

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *