vtbKultuur Kalmthout opent feestjaar met stand-upcomedian Bert Kruismans

Nieuwe nationale naam nog niet bekend, lokaal programma wel

KALMTHOUT – Ongeacht welke impact corona nog op cultuur heeft, kondigt 2022 zich voor vtbKultuur sowieso aan als een heel bijzonder jaar. De nationale vereniging viert de 100ste verjaardag met de onthulling van een nieuwe naam eind januari, maar daar wacht vtbKultuur Kalmthout niet op om jaar programma voor het voorjaar al bekend te maken”, lacht Alain ’T Kindt, voorzitter van vtbKultuur Kalmthout die 85 kaarsjes mogen uitblazen in ’t nieuwe jaar.

Club Kalmthout
“Een nieuw jaar betekent natuurlijk een nieuw programma, maar ook nieuw is ‘Club Kalmthout’. Voor enkele activiteiten gaat vtbKultuur Kalmthout samenwerken met de cultuurdienst van de gemeente onder de naam ‘Club Kalmthout’, legt Alain ’T Kindt uit.
“De gemeente reikt de hand aan lokale verenigingen om samen te werken en daar gaan wij graag op in.”Bert Kruismans en Moord Diner“Wij openen ons verjaardagsjaar met een optreden van Bert Kruismans. De Vlaamse stand-upcomedian speelt op zondag 23 januari in het O*KA zijn nieuwste show. Wie wilt genieten van een namiddag vol humor, wacht best niet te lang met een plaats te reserveren.

Op zaterdag 12 februari kiezen we ervoor om een succesvolle activiteit van enkele jaren geleden te hernemen. Graag nodigen wij u uit voor een Moord Diner”, vertelt Alain. “Tussen het driegangenmenu, inclusief aperitief, wijn, water en koffie of thee, speelt theatergezelschap Collectief Motief korte scènes. Alle aanwezigen kunnen mee raden wie de moord in het toneelstuk pleegde. Een echte aanrader voor een leuk en lekker avondje uit met familie of vrienden. Op het einde van de avond geven de acteurs een korte toelichting over verborgen tips en maken ze ook de winnaar bekend.

In de schaduw van Toon Hermans
“Samen met Club Kalmthout organiseren we op zaterdag 12 maart in het O*KA In de schaduw van Toon Hermans. Herman van Hove was de laatste manager, maar ook een goede vriend van Toon Hermans. Hij bundelde enkele straffe verhalen in een mooie voorstelling.
Tussen het vertellen door, treedt Lissa Meyvis op. Zij volgde twaalf jaar klassieke zang in de Kalmthout muziekschool Muzarto en won de zangwedstrijd Dexia Classics. Zij laat zich begeleiden door het orkest van Pol Vanfleteren dat in Nederland al hommages bracht aan Toon Hermans, Wim Sonneveld en Anne MG Schmidt.

“We sluiten het eerste kwartaal van 2022 af met een reisreportage over Kreta en Santorini. Jean-Pierre Demarsin en MiekeOpsomer vertellen u in zaal het Strijboshof alles over die zonnige bestemmingen”, besluit Alain ’T Kindt, voorzitter van vtbKultuur Kalmthout. Meer info over alle activiteiten en tickets reserveren: https://www.vtbkultuur.be/kalmthout

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *